In Jurul Kadiei

Pagini de jurnal (32)

Astăzi… am tremurat tot timpul, deși am un pulover peste o bluză cu mânecă lungă. De vreo lună de zile mor de frig în casă, pentru că administrația clădirii nu a considerat necesar să pornească încălzirea, iar noi locuind la primul etaj avem nevoie de pături și ca să ne deplasăm dintr-o cameră în alta. Pisicile au noroc cu blănița, care s-a făcut deasă și pufoasă de parcă ar trăi bietele de ele afară, pe stradă și nu în casă. Mă gândesc cu jind la soba de teracotă a bunicilor mei, de care mă lipeam iarna, cand era viscol și zăpadă. Aici n-am văzut prea des zăpadă, dar in loc de sobă mă lipesc de calculator, care se încinge destul de zdravăn. Am început să fac vin fiert, ceaiuri fierbinți și supe, poate ajută.

Afară… plouă, ceea ce nu mă deranjează, dar sunt doar vreo 9C. Tocmai m-am decis că eu nu-s deloc pro-ecologie. N-am nimic cu frigul, dar să fie afară, nu în casă. Mi se pare exagerat să ții interioarele la 20-22C ca să scazi numărul de planeți, temperatura de comfort este mult mai sus de atât. Aproape m-aș muta în facilitatea pentru animale, măcar acolo sunt obligați prin lege să aibă minim 25C.

În casă… e frig. S-a înțeles până acum, nu? Altfel, trebuie să mă apuc să fac liste cu ce ar trebui să mutăm și ce mai vindem. Până acum am vândut un telefon, un calculator, bicicleta mea eliptică și poate scap și de scaunele de bar.

În bucatarie… mă gândesc cu plăcere la rețetele care se fac la cuptor și care mă „forțează” să stau pe lângă cuptor.

Ce mai meşteresc eu… liste. A, și mut lucruri prin casă, pe măsură ce scap de ele 😀

Aștept… să vină joi seara pentru că plec spre Paris. Abia aștept cele câteva zile de relaxare, în care nu am plănuit nimic decât câteva restaurante la care vreau să merg și câteva locuri pe care vreau să le revăd. Am aflat de la David Lebovitz de Pottoka și , iar de la un coleg de birou de un restaurant japonez foarte bun , plus vizita obișnuită la Kong by Kenzo.

Sunt recunoscătoare… pentru rabdarea oamenilor din jurul meu. Îmi place foarte mult echipa de lucru de aici; sunt însă curioasă și un pic îngrijorată de ceea ce va aduce anul viitor.

Ce filme am vazut… mă delectez cu noul sezon din Downton Abbey și The 100, apoi am descoperit Gotham, cu Batman copil. E interesant.

Ce citesc zilele astea… am descoperit cărțile lui Elizabeth George, o autoare americană care scrie o serie polițistă despre Thomas Lynley, Lord Asherton, un inspector de poliție din Anglia.

Fotografia zilei… o plimbare de duminică, pe malul lacului spe consulat, la vot.

Planuri pentru saptamâna viitoare… enfin, Paris!