Bucatari: Kadia & Dutzu
Meniu:
Starter: gaspacho à la Kads
Main 1: costita de miel in sos de vin rosu si cimbru, mazare cu usturoi la cocotte
Main 2: tartine de somon afumat cu branza si legume la cocotte
Desert: tarta „norvegiana” à la Vlad, cu crema de vanilie si lamaie
Retete:
Gaspacho à la Kads
Ingrediente: 2 rosii mari rascoapte, 1 castravete mic, 1 gogosar mediu, 1 avocado, 50g paine, 2 catei de usturoi medii, 1 lingura de sare, 250ml apa rece.
Modus operandi: se adauga totul intr-un blender si se ameteca pentru 2 minute. Se toarna in 2 pahare si se decoreaza.
Idee de servire: Daca kcal nu sunt o problema, atunci se poate servi impreuna cu chipsuri (cele cu ceapa de la Pringles sunt excelente).
Costita de miel in sos de vin rosu si cimbru
Cu cel putin 12 ore inainte de se prepara marinada cu care se unge costita de miel, amestecand:
1 lingura de praf de mustar
1 lingura de boia
1/2 de lingurita de seminte de ardei iute (chili flakes)
1 lingurita de sare (sau vegeta)
1 lingura de ulei de masline
Se adauga 150ml de vin rosu in cutie in care se pune mielul la frigider unde se mentine peste noapte.
Inainte de coacere se cresteaza intre costite. Se coace la cuptor pentru cca 1 ora (in functie de puterea cuptorului) la 200-220°C.
Mazare cu usturoi la cocotte
Intr-o cocotta de fonta, se pun 150g de mazare congelata, 7g unt, 1 lingurita praf de usturoi, 1 lingurita de vegeta, 1 lingurita de RAMA pentru gatit. Se coace in cuptor la 200-220°C pentru 15 minute.
Tartine de somon afumat cu branza si legume la cocotte
Am folosit un dovecel curatat de coaja si feliat, un morcov mic si 2 linguri de mazare congelata, peste care am adaugat un varf de sare, cateva seminte de mac si 2 linguri de RAMA pentru gatit. Se coace in cocotta la 200-220°C pentru 15 minute.
Tarta „norvegiana” à la Vlad, cu crema de vanilie si lamaie
Am folosit foietaj comercial, pe care l-am gaurit cu furculita, apoi copt 15 minute la 220°C. Intre timp, am amestecat 500ml de lapte, 2 plicuri de crema de vanilie Dr. Oetker, se amesteca 1 minut la viteza minima, apoi 2 minute la viteza maxima. Se amesteca un plic de coaja de lamaie Dr. Oetker sau esenta de lamaie sau ambele. Dupa ce blatul s-a racit se monteaza crema deasupra si se decoreaza cu fructe.
welcome to wordpress! sa ne fie de bine, sarumanapentrumasacafostbunasigustoasa! 😉
Multumesc! Inca incerc sa ma lamuresc pe unde-mi sunt butoanele, linkurile, taburile si restul „obectelor” de interes… de la o varsta… mai greu cu schimabrile astea ;))
Cratita de fonta e emailata sau are alt strat separator intre fonta si alimente? eu am o cratita de fonta simpla si parca nu mai indraznesc s-o folosesc, am banuiala ca se mai scapa in alimente cate ceva fier. O fi sau nu adevarat, pe la voi ce se stie?
Sunt niste caticioare destul de scumpe si foarte la moda, gasesti mai multe informatii aici: http://www.lecreuset.co.uk/
Dar nu am simtit nici un fel de schimbare de gust sau miros.
o, dar stiu despre le creuset, staub sau fontignac. ele au totusi un strat protector, un fel de email mat, te intrebasem daca stii cumva daca fonta simpla scapa ceva fier in mancare au ba si cat e ala cat poti ingera in felul asta. hai s-o lasam, eu oricum nu mai gatesc cu ea, o sa-mi cumpar una emailata.
[…] și dezastru general, dar am zis că fac ordine după masa de seară, la care mi-am propus un gaspacho pe langă felia de pepene tocmai achiziționată cu încântare de la un țăran […]