Carti de vacanta

In fiecare vara, ne retragem pentru vreo cateva zile departe de slujbe, responsabilitati, vecini ocupati si stresati, viata de oras modern si aglomerat, pentru o oaza de liniste si placere. In astea doua saptamani imi „hranesc” din greu obsesia mea de a zace si citi pe nerasuflate carti intregi. In fiecare an, in aceasta perioada de rai imi citesc cam jumatate din cartile pe care care le citesc intr-un an intreg. Iar, de data aceasta tema vacantei vizeaza autorii nordici (islandezi, norvegieni, suedezi): Yrsa Sigurdardottir, Arnaldur Indridason, Hakan Nesser, Asa Larsson, Anne Holt, Liza Marklund, samd. Pe Yrsa o descoperisem mai de mult timp, dar anul acesta am „plecat” intr-o expedietie de „pescuit” autori europeni. Iar, pana acum imi place ce descopar.


5 comentarii

 1. Ceau,

  Foarte bine ! Se gasesc titluri multe in magazine in Romania? Si eu mi-am luat cand am fost data trecuta in Romania ceva carti, de Pascal Bruckner si Amos Oz, oferta mi s-a parut foarte limitata si traducerile cam proaste…sa nu mai zic ca librariile consacrate cunoscute de mine disparusera cu desavarsire si erau mutate in locuri greu accesibile in afara orasului .
  Vad din celelalte poze ca prindeti vreme de vara inca acolo, foarte fain.Vacanta placuta in continuare!
  PS: Foarte bine ca pui titluri si mai ales autori, eu mai imi cumpar carti (mai mult second hand recunosc, de pe net si din anticariat) dar mai mult imprumut de la biblioteca 😀 si imi notez si autorii astia si ii caut si eu peste vreo saptamana cand merg iar sa iau carti noi.
  Sunt curioasa daca gasesc, o sa las veste :P.

  • Astea sunt carti politiste nordice, iar unele sunt traduse extrem de prost. Eu le primesc cand ajung acasa, ma asteapta intotdeauna un teanc de 10-20 de carti stranse pe parcursul anului de cei de aici si ma desfat in vacanta cu ele, iar cele care imi plac sau pe care nu am apucat sa le citesc mi le car acasa, unde isi asteapta randul cu lunile. Atlfel, este foarte trista situatia librariilor din Bucuresti, imi plac cele din lantul Carturesti, unele edituri isi au propriile librarii, dar iti trebuie mai mult timp sau sa-ti spuna cineva pe unde sunt ascunse librariile bune. Decand cu criza, s-au miscorat si au disparut foarte multe librarii 😦

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s