Focurile cerului

Din categoria „mers din blog-n blog” am scos la iveala o leapsa, care m-a distrat si pentru ca tot am uitat sa scriu despre ce mai citesc eu in ultima perioada m-am gandit ca ar fi haios sa incep postarea in modul asta. Si anume, incep prin a scrie primele două fraze ale celui de-al doilea paragraf de la pagina 34 din cartea pe care o citesc acum.… :)))))

„If this Rand al’Thor really is Lews Therin Telamon reborn,” Graendal went on, settling herself on the man’s back where he crouched on all fours, „I am surprised you haven’t tried to snuggle him into your bed, Lanfear. Or would it be so easy?”

Trebuie sa recunosc, ca mi-au intrat ochii in midriaza si m-am gandit serios la cate glume se vor face de-acum incolo printre prietenii mei, pentru ca tocmai citatul asta s-a nimerit!!!!!! Pfff! Oricum, pentru mai multe detalii, daca v-a intrigat cat de cat citatul, este din Cartea a5-a  Roata Timpului (The Fires of Heaven – Robert Jordan’s The Wheel of Time). Poate ar fi totusi bine sa incepeti cu prima carte din serie, oricat de frumos a rasunat fraza citata :))))) In romana le gasiti pana la volumul 5 la editura RAO, in engleza s-au publicat deja 13 volume, iar ultimul va fi publicat in 2012, din pacate aceste ultime volume sunt publicate postum, Robert Jordan a murit in 2007, pe cand scria ceea ce era in conceptia lui ultimul volum al seriei, care a fost despartit in 2 volume.

Primele volume (pe care eu le-am parcurs deja, acum fiind undeva pe la jumatatea celui de-al 5lea volum) sunt:

Ochiul lumii (Vol. 1 din seria Roata timpului)

In cautarea cornului ( vol. 2 din seria Roata timpului)

Dragonul renascut (vol.3 din seria Roata timpului)

Umbra se intinde (vol.4 din seria Roata timpului )

Focurile cerului (vol.5 din seria Roata timpului )

PS: Si pentru ca mi s-au cerut detalii, Graendal si Lanfear sunt doua dintre cele mai puternice Aes Sedai (un fel de vrajitoare, capabile sa folosesca Puterea), dar care au trecut de partea Intunericului, fiindu-le promisa nemurirea. Cele doua, dupa ce reusesc sa-si recapete libertatea, isi reiau vechile obiceiuri: Graendal isi face sclavi din nobilitatile lumii, pe care ii supune la cele mai injositoare umilinte (inclusiv folosindu-i ca „scaune” umane, ca in citatul dat), iar Lanfear este orbita de dragoste la adresa unui barbat capabil sa foloseasca Puterea, ceea ce il condamna la o soarta cruda, de a innebuni pe masura ce se foloseste de abilitatile sale, in acelasi timp fiind singurul capabil sa-l infranga pe Cel Intunecat – sursa a raului, antiteza a Creatorului, care va fi si el eliberat, dupa cum zic profetiile.

2 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s