16 comentarii

  1. data viitoare tin suspansul mai mult timp 😀 Imi place curtea asta enorm de mult, doar privind pozele imi aduc aminte de starea de fericire si incantare deplina pe care o aveam in prima mea vizita la Luvru!

   1. Imi place foarte mult fotografia. Are o lumina splendida si multa personalitate. Nu am recunoscut locul exact in care e facuta, insa atmosfera pe care o inspira e de Paris. Mi-ai facut dor de orasul asta superb. 🙂

    1. Si mie 🙂 Trebuia sa-mi fac loc pe calculator pentru ca am hardul plin si asa am dat peste pozele din prima mea vizita in Paris. Mi s-a facut atat de dor, desi e asa de frig si n-as pleca niciunde pe vremea asta, decat poate intr-o insula calda, mi s-a facut dor de o zi calda si luminoasa in Paris.

  1. Nu, este de Nicolas Coustou. Sculptura se numeste La Seine et La Marne, realizata intre 1701 – 1712; original situata in Jardin des Tuileries, a fost adusa in 1993 in Cour Marly din Luvru. Majoritatea statuilor din aceasta curte sunt realizate de artisti francezi pe vremea lui Ludovic XIV. Singura statuie a lui Bernini din Luvru este Bustul Cardinalului Armand de Richelieu, dar nu cred ca am poza cu el 😦 Stiu ca Bernini a incercat sa se implice in niste lucrari de restaurare, dar nu i-au fost acceptate propunerile.

    1. Recunosc, nu prea ma pricep la sculpturi, dar cred ca pe vremea aceea se inspirau foarte mult din lucrarile altor. De fapt, in zilele noastre se intampla acelasi lucru.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s