18 comentarii

  1. nici eu pana cand l-am vizitat. Istoria orasului este legata de conflictele dintre irlandezi si englezi ale caror inceputuri se pierd undeva in istorie. Dar Bloody Sunday se refera la un eveniment de acum 40 de ani.

 1. Intotdeauna am avut o mare admiratie fata de pictori, toti artistii sant persoane deosebite dar pictorii sant o breasla mai speciala, ei pot sa arate lumii visele, sperantele si dorintele…
  Fotografii pot arata doar realitatea…

  1. inteleg punctul tau de vedere, dar cred ca pictura a inceput ca nevoia omului de a ilustra realitatea. In general, arta este subiectiva insa am impresia ca cel putin in zilele noastre moderne se pune mai mult accentul pe compozitia tehnica decat pe latura artistica. De aceea a si aparut o ruptura imensa intre ce apreciaza criticii specializati si ce parere are publicul.

 2. On January 30, 1972, British troops opened fire on unarmed and peaceful civilians in Derry, Ireland during a civil rights march. This music video is a tribute to the 14 killed and others wounded – combining video/music of U2, video from „Bloody Sunday” (2002 movie), and photographs from that terrible…

  1. Multumesc pentru citat si filmulet, Dragos. Intr-adevar monumentul din ultima imagine a fost ridicat in memoria celor care si-au pierdut viata din cauza unui „atac de panica” al soldatilor englezi in fata unui mars organizat. Insa, luptele de strada incepusera mult inainte si situatia tensionata si frica umana a dus la acel eveniment. Dupa fatidica zi, lucrurile au degenerat foarte mult si au „inflorit” atacurile IRA care au ranit atat straini, englezi sau orice alt neam, dar si irlandezi. Inca se ma simt urmele conflictului, desi s-a ajuns la o pace oarecum de comun acord.

  1. ce este si mai impresionant este ca dupa 40 de ani inca se mai simte un aer apasator in zona aceea de oras. Probabil sentimentul asta a fost influentat de ghidul nostru care ne-a rugat destul de apasat sa nu traversam strada…

 3. O atmosfera infricosatoare, creata de picturile acelea pe ziduri… Nu cred ca e bine sa se faca asa ceva. Sa vezi zi de zi asemenea imagini mohorate, influenteaza in rau psihicul si, ca urmare, comportamentul. Era destul un monument, dupa parerea mea.

  1. Ei sunt mandrii de rezistenta lor impotriva administratiei engleze si eu sincer ma bucur ca aleg sa se exprime prin arta rarind atacurile teroriste. Pot picta un oras intreg daca asta ii face sa se simta patrioti, preferabil decat construitul de bombe artizanale.

  1. N-am realizat cat de adanci sunt urmele conflictului in zona respectiva decat acum cand am mers acolo. Este greu de explicat dar oriunde te uite vezi ceva ce-ti aduce aminte, iar atmosfera generala este incarcata de tristete cu mandrie.

 4. foarte interesant… sa locuiesc insa intr-un asemenea cartier, cred ca m-ar obosi. Picturile sunt atât de triste, nu cred ca le-as accepta in fiecare zi lânga mine!

  1. cred ca nu foarte deschisi strainilor, pe mine m-a surprins avertismentul ghidului nostru de a nu ne apropia de cartierul respectiv. Oricum picturile sunt incredibil de bine facute, deloc in stilul de grafitti obisnuit.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s