Leapşa: gânduri de an nou

Publicat de

Am primit prima leapşă a anului 2013 de la Vienela şi mi-am zis s-o rezolv cât mai repede, ca să nu îngroaşe rândurile celor uitate.

1. Aștept 2013 pentru că… de fapt nu-l aştept, timpul trece independent de mine, dar mi-ar plăcea să fie un an cel puţin la fel sau poate chiar mai bun ca cel care tocmai a trecut. Planuri sunt multe, dar încă nu mi le-am listat. Mi-ar plăcea să văd aurora anul asta şi o vizită de măcar câteva zile în Avignon. Ar mai fi un festival în Norvegia. Ah, da, un drum la Zermatt. Şi mi-ar plăcea să meargă proiectul nou de la slujbă şi să scap de lucrarea în curs.

2. La anul m-aș muta o lună în… Peru. Mi-ar plăcea de fapt o lună pe orice alt continent. Mă gândesc că nici măcar nu ar fi aşa de imposibil de realizat. Chiar m-aş putea muta pentru o lună undeva dacă nu mi-ar păsa ce se întâmplă la slujbă. Dar, ar fi cam mare bătaia de cap cu pisoii. Nu i-aş lăsa o lună singuri acasă.

3. 2013 ar putea fi diferit pentru că… lumea evoluează, planurile avansează şi timpul trece. Nu-s convinsă că aş vrea să fie altfel, sunt destul de mulţumită cu viaţa mea şi poate s-ar putea să fie mai bine, dar s-ar putea şi mai rău.

4. Ultima ceartă cu cineva am avut-o pentru că… habar nu am! Nu mă cert în general, mă mai supăr, dar mă exteriorizez destul de puţin. Viaţa este prea scurtă că să fie pierdută cu certuri. Dacă nu-mi place ceva, ignor.

glazura buboasa (cap de sageata) in comparatie cu cea neteda (sageata)
glazura buboasa (cap de sageata) in comparatie cu cea neteda (sageata)

5. Sunt dezamăgit/ ă de produsul habar n-am! Nu ţin o evidenţă precisă a lucrurilor care nu-mi plac. Cred că ultima dată am înjurat ceva a fost o glazură românească cu iaurt şi căpşuni care în loc să fie fină şi netedă, mi-a făcut cocoloaşe pe cakepops-urile mele.

6. Aș mai retrăi luna… iulie dacă se referă la 2012; o anumită lună din adolescenţa mea dacă este vorba de oricare alt an.

7. Sunt mai înțelept/ înteleaptă cu un an pentru că… am învăţat destul de multe anul trecut. Am mai multă experienţă cu traseele montane, am redescoperit cărţile SF, am aflat că lumea este încă pasionată de cărţi, scriu mai bine şi mai mult, citesc mai mult, ascult mai activ şi îmi dezvolt din ce în ce mai mult capacitatea de a-mi argumenta propriile opinii, am mai multă încredere în rezultatele, atributele şi concluziile mele.

8. Gratis, în clinica unui estetician as încerca intervenția nimic. Nu-mi place să fiu atinsă de persoane străine. Până şi părul mi-l tăi singură, deşi am fost de vreo câteva ori la coafor, dar am avut nevoie de toată disciplina de care sunt în stare să nu-i smulg coafezei foarfeca din mâna.

9. As face schimb de job cu… nimeni. Dacă mi-aş dori cu adevărat altă slujbă, sunt convinsă că aş obţine-o.

10. La sfârșit de an nu-mi fac niciodată un bucket list (lista cu lucruri faine de văzut/făcut/îndeplinit) pentru că nu consider sfârşitul de an ca un termen fix. Am suficiente termene fixe la slujbă cât să nu-mi doresc unul şi în viaţa personală. Sfârşitul de an este doar o perioadă liberă extrem de plăcută în care îmi petrec timpul cu cei dragi. În ultima perioadă mi-am făcut liste cu ce-am realizat de-a lungul anului. Mi se pare util să faci din când în când o pauză şi să treci în revistă ce ai realizat până în prezent.

cascade norvegiene - iulie 2012
cascade norvegiene – iulie 2012
fiorduri norvegiene - iulie 2012
fiorduri norvegiene – iulie 2012

Acum sunt chiar curioasă cum va fi anul acesta… sau restul vieţii mele, dacă tot am intrat într-o stare filozofică. Şi cum nu se poate să n-o dau mai departe, invit pe BiaAlice, SimSim, Andreea, Cris, Roscata, Ninu să-şi dea cu părerea.

12 comentarii

  1. Incerc! Dar e greu, o tot tin in sarbatori, zile de nastere si petreceri. De maine insa se intoarce toata lumea la slujba si trebuie sa iau ziua mai in serios 😉

 1. Eu am renuntat la serviciile coafezelor dupa 2 sau chiar trei experiente consecutive, in care am platit ca sa faca ele scoala cu parul meu. :)) Tot singura ma tund… :))
  Spui glazura romaneasca? Chiar se mai fabrica ceva la noi? :))

  1. Eu n-am patit-o la coafor deloc, dar am cunoscut si auzit o gramada de povesti horror 😀
   Glazura luata din Romania, nu stiu daca chiar era produsa in tara, dar oricum n-a reactionat asa cum ma asteptam eu 😀

  1. Pentru ca vreau sa vad Machu Picchu, Chan Chan, Sipan, Kuelap, Nazca lines, Ollantaytambo, Caral, Sacsayhuamán, Sillustani, apoi lacul Titicaca si nu in ultimul rand capitala aflata la cea mai mare altitudine: Lima. Poate si Cusco. Eu zic c-as avea nevoie de vreo luna.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s