din cuvinte rasar copaci

Publicat de

If you think in terms of a year, plant a seed; if in terms of ten years, plant trees; if in terms of 100 years, teach the people. -Confucius 

Aşteptam cu nerăbdare a doua ediţie a campaniei de revigorare a poftei de lectură iniţiată de editura ALL, mai ales, mă rodea curiozitatea să aflu care va fi „ţinta” voluntariatului. Anul trecut când Loredana întreba pe FB despre ce credem că va fi doar uitandu-ne la afişul campaniei, eu m-am gândit la răsaduri şi mi se părea evident că vor reface o parte din „bogăţia verde” investită în cărţile pe care le citim noi. Ei, bine, am greşit doar cu un an! Adică, anul acesta ALL a anunţat colaborarea cu Romsilva pentru vALLuntar 2.

vALLuntar 2013.cdr

Cum se vor desfăşura evenimentele? Iacă aşa:

Înscrierile: 4 – 17 februarie

– dacă ai blog de cel puţin un an de zile şi vreo 52 de articole în anul acela (adică îl bagi în seamă cam o dată pe săptămână), atunci poţi să-ţi alegi două cărţi de pe site-ul ALL, după care scrii un e-mail cu numele tău (sau pseudonimul), adresa web a blogului tău, vechimea acestuia, adrea de livrare (la care adăugi şi un număr de telefon), apoi i-l trimiţi Loredanei, la loredana.modoran@all.ro

– totuşi, înainte de a trimite e-mailul verifică regulamentul campaniei, aici.

Faza 2: 18 februarie – 24 februarie

– în perioada asta primeşti cele 2 cărţi prin curier, aşa că trebuie să fii cu ochii în patru ca să-l prinzi cu pachetul la uşă. Pot să jur că unii stau ascunşi în tufiş până văd că pleci de acasă şi abia atunci îţi lipesc bileţelul galben pe uşă.

Faza 3: 24 februarie – 23 martie

– asta-i faza care-mi place! În perioada asta publici recenziile cărţiilor de la ALL, dacă am înţeles eu corect pot să fie oricâte, chiar dacă nu ţi le-au trimis ei special pentru campanie, atâta timp cât sunt recenzii noi şi conţin gândurile tale despre stil, acţiune, personaje sau orice vă mai trece prin cap legat de cartea respectivă.

– pentru fiecare recenzie+15 comentarii primeşti un copăcel pe care să-l plantezi singur sau pe care îl donezi voluntarilor All+Romsilva spre plantare. Eu il voi dona cu mare încântare pentru că vreau să mă asigur că va creşte mare şi frumos 😉

– comentariile suplimentare (peste această limită de 15) se vor aduna într-un grup comun, iar pentru fiecare set de 20 se va mai planta cu copăcel.

Faza 4: 25 martie – 7 aprilie

– o dată cu primăvara vom avea şi o pădurice nouă, de puieţi, care, probabil, va intra în catastifele Romsilva ca fiind puieţii bloggerilor vALLuntari.

În concluzie, puteţi participa în două moduri:

1. scriind recenzii ale cărţilor ALL şi strângând comentarii
2. comentând gândurile altora despre cărţile ALL

cu multumiri pentru inspiratie lui Ninu
cu multumiri pentru inspiratie lui Ninu

Va multumesc anticipat pentru comentariile voastre:

 1. Manichiura pentru mort – Daria Dontova
 2. Jim Crace – Casa Molimei

 

20 de comentarii

 1. Sper sa se adune cat mai multi bloggeri si ma primim cat mai multe comentarii. Asa cu siguranta vom avea paduricea noastra. Cineva spunea la mine pe blog ca peste 20 de ani am putea iesi la un blogmeet in padurea bloggerilor. :))

  1. Nu zic nu! Chiar ma gandeam ce se va intampla peste 20 de ani cu blogul, oare va mai exista viata asta virtuala? Vom mai avea internet? :)))))) Macar paduricea va ramane.

 2. Este o campanie ce merita sustinuta de tot mai multi oameni motiv pnetru care nu pot

  Eu sunt destul de incantat de faptul ca au aparut tot felul de materiale ce inlocuiesc lemnul, astazi se folosindu-se tot felul de materiale de nu iti vine sa crezi.

  Imi recomanzi si mie o carte pentru studiul personalizatilor?

  1. Este o campanie ce merita sustinuta de tot mai multi oameni motiv pnetru care nu pot

   Eu sunt destul de incantat de faptul ca au aparut tot felul de materiale ce inlocuiesc lemnul, astazi se folosindu-se tot felul de materiale de nu iti vine sa crezi.

   Imi recomanzi si mie o carte pentru studiul personalitatilor?

   Scuze am vazut dupa…

  1. Si eu sunt foarte incantata sa aflu ca pot deja scrie despre cartile pe care le am! Acum imi trebuie doar un pic de timp, pentru ca ideile sunt acolo, cartile citite, trebuie doar asternute negru pe alb.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s