Ilustrate calatoare – 2

„I contemplated the lake; the waters were placid, all around was calm and the snowy mountains… the calm and heavenly scene restored me and I continued my journey toward Geneva.” — Mary Shelley (Frankenstein)

Asadar, iata a doua ilustrata care porneste pe drumul ei, spre un destinatar necunoscut, pentru cateva zile, cat va calatori prin posta:

Proiect: cartea postala

Lacul Geneva sau Léman, asa cum il numesc localnicii, este cel mai mare lac din Alpi (ca suprafata) si doar pe locul 23 in Europa (incluzand Rusia, care are o groaza de lacuri mari), impartit intre Elvetia (care detine 60% din el) si Franta, restul de 40%. Nu stiu exact cum decurge impartirea apei, imi inchipui ca este totusi o limita virtuala si fiecare orasel din regiunea lemanica isi administreaza singurel  cheltuielile de intretinere, dar ce pot spune cu siguranta este ca una dintre cele mai placute plimbari cu vaporasul este pe acest lac, din orasel in orasel, ba pe coasta elvetiana, ba pe cea frantuzeasca. Din anumite locuri se poate vedea Mont Blanc (in traducere directa Muntele Alb), care pare sa guverneze regiunea de la cei 4810m ai sai. Ce mi se pare haios este ca din alte unghiuri, Mont Blanc pare mai mic si prapadit, fara verticalitate amenintatoare, pe langa alte varfuri albe, mai apropiate si mai prapastioase. Este doar o impresie, Mont Blanc este chiar impunător.

Daca doriti sa primiti o ilustrata calatoare va rog sa va inscrieti in formularul de contact de aici.

8 comentarii

  1. Ilustrata este foarte frumoasa, dar eu vreau sa te intreb daca se vad culorile chiar asa cand esti acolo. Albastrul este atat de … albastru. :))

    1. Depinde de zi, am vazut si cerul asa dar destul de rar, insa daca prinzi o zi frumoasa de vara, fara nori, peste lac, cam asa se vede. Este o priveliste pe care nu poti s-o uiti usor, uite o sa incerc sa caut printre pozele mele sa vad daca am vreunele similare.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s