Ilustrate calatoare – 3

Publicat de

„Light thinks it travels faster than anything but it is wrong. No matter how fast light travels, it finds the darkness has always got there first, and is waiting for it.” — Terry Pratchett in Reaper Man – Discworld, #11

Asadar, iata o noua ilustrata care porneste pe drumul ei, spre un destinatar necunoscut, pentru cateva zile, cat va calatori prin posta:

Proiect: cartea postala

Place du Molard este una dintre pietele centrale ale Genevei, transformata in pietonal, dar care, pe vremuri, gazduia halele de langa un port de apa dulce, pe malul lacului Leman (Geneva). Capatul dispre lac este marginit de un turn, reconstruit in forma actuala in 1591, decorat cu sculpturi in piatra si blazoane „care contau” pe vremea aceea, la sfarsitul Evului Mediu, dar in plina reforma protestanta. Capatul opus gazduieste o fantana octogonala, decorata cu un obelisc ce dateaza din 1711, complet renovata in 2004.

Vara, piata se umple de scaune si masute ale cafenelelor si restaurantelor din cladirile imprejmuitoare, iar seara se creaza o ambienta cu totul speciala datorita „caramizilor” luminate din pavaj care poarta o urare (buna seara, buna dimineata, la revedere) in diverse limbi, inclusiv romana.

Daca doriti sa primiti o ilustrata calatoare va rog sa va inscrieti in formularul de contact de aici.

12 comentarii

    1. Da, foarte simpla, nu stiu din ce material sunt sau cum sunt luminate, cred totusi ca sunt beculete, dar efectul este minunat.

  1. Cat de frumos se vad acele luminite! Parca nici nu te mai poti uita in jurul tau, ochii fug mereu spre ele. Avem si noi in centru o portiune in care au fost puse luminite in asfalt. Tare mult imi place sa trec pe acolo seara.

    1. Este o placere sa calci seara peste ele, cred ca am petrecut ore cu ochii in pavaj citind diversele inscriptii. Uite, poate gasesc pozele si le pun intr-o miercuri. Chiar este tema fara cuvinte 😉

  2. Această ilustrată tocmai şi-a încheiat călătoria ajungând cu bine la destinaţie. Imaginea e superbă! Îţi mulţumesc, Kadia!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s