Fête de la Musique

Fête de la Musique s-a nascut in Paris, in 1982, si a devenit un festival muzical anual international. De atunci, 21 iunie este ziua muzicii sarbatorita in 460 de orase din 110 tari printre care Franta (bineinteles), Elvetia, Germania, Italia, Egipt, Siria, Maroc, Australia, Vietnam, Congo, Camerun, Mauritius, Fiji, Columbia, Chile, Nepal, Japonia, s.a. In aceasta zi de iunie, muzica este promovata prin organizarea unor concerte gratuite, iar diversi muzicieni amatori sau profesionisti sunt incurajati sa ofere spectacole pe strada. Oare in Romania se organizeaza ceva? Parca n-am vazut nicio manifestare de acest gen.

In Geneva, sarbatoarea muzicii tine un week-end intreg, uneori incepand chiar de joi si terminandu-se duminica. Programul de anul acesta se gaseste pe site-ul manifestarii geneveze, aici. Este organizat de obicei in Orasul Vechi si in cateva parcuri, ceea ce invita lumea sa iasa cu mic cu mare la iarba verde, iar pentru noi este un motiv de a iesi in oras si a face alte sute poze cu Geneva.

mai multe informatii pe site-ul Fete de la musique
mai multe informatii pe site-ul Fete de la musique

Stilurile de muzica difera de la o scena la alta, iar atunci cand te afli intre doua scene, vacarmul este destul de mare, dar nu-i nimic, te poti drege cu un carnat pe gratar sau cu produse traditionale din diversele tari prezente. Asta este unul dintre punctele forte ale Genevei: multinationalitatea, care este vizibila in special in cadrul acestor manifestari.

Parintii sunt pregatiti (urmariti sagetelele galbene)
Parintii sunt pregatiti (urmariti sagetelele galbene)

Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013

Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013 Geneva: Fete de la musique 2013

Am facut si cateva filmulete in diverse locuri vizitate de noi ieri, unde am dat peste muzica pentru toate gusturile, de la jazz la folclor modificat pana la muzica clasica, pe care le-am pus la un loc pentru cateva minute de muzica stradala. Dar, ca orice lucru gratis in week-end, trebuie sa fii pregatit sa faci fata aglomeratiei.

Pentru Geneva, Fete de la musique este doar inceputul festivalului de vara, scenele in aer liber raman amenajate pana la sfarsitul lui august si numeroase concerte gratuite au loc in aceasta perioada.

6 comentarii

  1. Da, avem si noi un festival al muzicii. Este chiar acum, in desfasurare. Am scris eu pe blog (vezi ultimul articol, cel cu Bucharest Music Film Festival)

  2. Da, am fost si eu vineri seara in oras pentru fete de la musique :). A fost fain, chiar ma gandeam sa scriu pe blog zilele urmatoare. Din pacate vremea n-a fost buna, a fost foarte frig si a plouat. Dar asta n-a impiedicat oamenii sa iasa pe strazi :)). A fost super-mega aglomerat. In plus pe aici sarbatoarea s-a transformat in una a berii mai degraba :D.
    Foarte fain la voi!

    • Si eu m-am mirat ca anul acesta n-a plouat deloc tot week-endul si chiar m-am putut bucura de festivitati. Cred ca in Paris a fost foarte frumos. Banuiesc ca ai facut poze si vei scrie pe blog, nu?

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s