MfC – 35 de tone de gunoi ca semnal de alarma

 

Geneva Plainpalais 2013 Geneva Plainpalais 2013

Pentru Miercurea fara cuvinte @ CARMEN

17 comentarii

  • Da, a fost o metoda extrema pentru a atrage atentia genevezilor ca in 3 zile s-au adunat aproape 35 de tone de gunoi colectat din parcuri si de pe strazi, gunoi care n-a ajuns in niciunul din numeroasele cosuri de gunoi puse la dispozitie de primarie. Noaptea meteoritul de gunoi, cu un diametru de 6 m era luminat si scotea fum datorita unei instalatii cu gheata carbonica. Baietii chiar s-au chinuit sa faca treaba serioasa. Nu stiu cum au rezolva cu mirosul pentru ca puteai sa stai langa muntele de gunoi fara sa-ti faca nasul greva.

    • Eu nu-l vad, desi daca stau sa ma gandesc duminica seara orasul este destul de jegos pentru ca 2 zile nu strange nimeni gunoiul. Mai vezi sticle de bere sau vin goale lasate pe langa cladiri, dar cum zice Vlad asta-i gunoi frumos. In schimb au avut intr-o perioada o problema cu bicicletele vechi legate de vreun stalp prin oras si abandonate acolo. Am avut o colega care a patit-o si mi-a zis ca ii este mai simplu sa plateasca amenda daca o prind ca e bicicleta ei decat sa plateasca pe cineva sa taie lantul pentru ca si-a pierdut cheia de la lacat. Bicicleta ei era o vechitura oribila careia ii pleca roata destul de des.

 1. hmmm, ar trebui sa ne preocupe mai des acest aspect! este infiorator cat gunoi produce societatea noastra „civilizata”! Plasticul mai ales – cândva ne va sufoca pe toti!

  • Am citit un articol de ziar in care autoritatile elvetiene se plangeau ca oamenii sunt prea bogati si consuma de 2 ori mai mult doar pentru ca-si permit sa plateasca. Adevarul este ca de multe ori arunc mancare stricata sau obiecte care s-au rupt/ stricat fara sa incerc sa le repar, doar daca imi sunt foarte dragi mai investesc timp, altfel imi este mai simplu si mai ieftin sa cumpar unele noi.

  • Era destul de impresionant, vreo 6 metri, aveai impresia ca acu’ se trezeste la viata si alearga dupa cei din jur, ca-n filmele horror cu buget limitat.

 2. Ahhhhhh….. deci de-aia tot blocheaza unii locatari ghena la scara noastra, doar doar s-or sesiza locuitorii tarii =))
  Glumesc… la partea cu sesizatul evident. E trist si frustrant cand tu incerci sa reciclezi si altii vin si trantesc gunoiul amestecat. Bine probabil ca sunt si incurajati de faptul ca nu se colecteaza in masini de gunoi speciale..
  E dezolant. Pentru ca indiferenta vine mai ales de la oameni „cu mari pretentii”.

  • De ce ar bloca ghena? Intotdeauna m-a uimit fascinatia pentru gunoi a oamenilor, imi aduc aminte ca si la maica-mea acasa tot in legatura cu ghena erau cele mai multe scandaluri ale asociatiei de locatari. Eu zic ca pana cand nu introduc amenzi usturatoare ca-n Germania nu se va face trierea gunoiului de buna-voie.

  • Pai dah! Este opera de arta! Au fost tare mandrii de realizarea hidoasa, noroc c-a stat doar 2 saptamani. Noaptea era chiar fioroasa, cu ochi rosii si fumegand. Bleah. Culmea este ca avea vizitatori care se duceau sa citeasca pancartele si motivele pentru care a aterizat „meteoritul” de gunoi in mijlocul orasului.

 3. E oarecum simbolic, se poate spune acum ca neglijenta orasului in doar 2-3 zile poate crea o gramada care sa ne poata manca.
  Eu am fost in Sibiu recent, am observat ca este cel mai curat oras romanesc, mi se pare mie oare sau chiar asa e?

 4. Ce diferenta intre felul in care se trag semnale de alarma la noi si la voi! Mi s-a intamplat sa gasesc pe bloguri si chiar lipite pe stalpi anunturi pentru populatie. Toate ne cereau sa sortam gunoiul, desi masinile baga la gramada resturile de mancare cu plastic si sticla. Acum avem tomberoane speciale pentru fiecare sortiment de gunoi, dar sunt incuiate in niste tarcuri si exista doar o deschidere mica, prin care poti baga cate un pet. Te apuca damblalele pana scapi de gunoi…
  Oare ai nostri sunt in stare sa ia exemplu de la elvetieni?

  • Si la noi sunt la fel, probabil ca sa nu fii tentat sa arunci si altceva, dar daca le duci regulat nu stai prea mult langa tomberoane. Cei de aici au proceduri diferite si daca nu sortezi gunoiul te trezesti cu scrisoare in cutia postala (tot blocul pentru ca n-au cum sa stie al cui era gunoiul).

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s