Reflexii in oglinda: Riding Bikes

Berlin, noiembrie 2013

De cand am vazut cum a iesit poza asta m-am gandit ca este tocmai buna pentru o vineri, mai ales pentru una cu un pic de soare. M-am intors de la Berlin cu o raceala groaznica, iar de doua zile vad lumea printre lacrimi, dar incep sa am din nou pofta de mancare, ceea ce mi se pare incurajator.

Poza de mai sus este facuta in apropiere de Potsdamer Platz in Berlin, fiind opera lui Robert Rauschenberg: Riding Bikes (1998).

Robert Rauschenberg: “I think a painting is more like the real world if it’s made out of the real world.”

Prin anii ’60 Rauschenberg a inceput sa militeze impotriva artei abstracte, promovand banalul, trivialul vietii de zi cu zi, ca aceste biciclete, ale caror contururi sunt luminate cu becuri de neon. Seara arata chiar spectaculos, sigur am o poza cu ele, trebuie doar s-o gasesc. Scopul lui declarat a fost sa gaseasca o cale de a transforma viata in arta, cu cat mai putine pierderi.

Robert Rauschenberg: „For me, there’s no difference between art and life” 

Eu nu sunt cea mai buna persoana sa promoveze arta moderna pentru ca in mare masura nu o inteleg, dar bicicletele astea mi-au placut. Nu le consider arta, dar reflexia in fantana mi-a adus aminte de copilarie, cand ne dadeam cu randul pe bicicleta unuia mai norocos si aveam grija sa nu ocolim deloc baltile. Ce valuri frumoase mai faceam! 

7 comentarii

 1. Adevarul e pretutindeni, de aceea orice lucru e obiectul cunoasterii noastre; frumusetea e prezenta oriunde, de aceea fiecare lucru e în stare sa ne bucure!
  O alegere inspirata !
  Felicitari !

 2. Mi-ai adus aminte de bicicletele din viața mea, mai ales de cea pe care am învățat să mă dau. Era a unui vecin cu un an mai mic, el m-a inițiat în tainele pedalatului. Drept e, cu bicicletele altora nici bălțile nu erau așa murdare, nici căzăturile nu erau așa dureroase.

 3. Ei ! Vad ca va preocupa arta asta moderna, si pe tine si pe seful jocului „Reflexii in oglinda” ! Frumoasa coincidenta ! Asta imi aminteste ca a mai postat cineva o astfel de opera de arta, cu bicicletele asezate artistic pe pereti, dar nu imi amintesc cine a postat fotografia pe blog … 😦

 4. Uf! Eu n-am nevoie sa ies din tara ca sa iau o raceala,au grija cei mici sa le colecteze pe toate si sa le imparta cu generozitate,iesi dintr-una,intri intr-alta,ca sa nu stai degeaba.
  Sanatate! 🙂
  PS : Faine bicicletele!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s