Provocarea secretă (23) – Chifle pufoase (Laugenbrot)

Publicat de

Provocarea culinară în secret este găzduită în luna noiembrie de Ioana pe blogul Pasiune si culoare

Luna asta la provocarea secretă am primit din nou blogul Opheliei, de unde am ales o rețetă de chifle pufoase, cu coaja ca de covrig. Chiar eram curioasă cum se fac chiflele astea pentru că îmi plac cele din comerț. Acum vreau să zic că n-o să le mai cumpăr, pentru că se fac așa de ușor și sunt atât de bune când sunt calde, făcute în cuptorul propriu.

chifle pufoase

Chifle pufoase (Laugenbrot)

Pentru chifle:

  • 270 ml de apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 30 g de unt
  • 500 g de făină
  • 1 plic de drojdie uscată

Pentru opărire:

  • 2 l de apă
  • 12 lingurițe de bicarbonat de sodiu (alimentar)
  • 4 linguri sare

Aluatul l-am preparat cu ajutorul mașinii de pâine, în cuva căruia am pus întâi lichidele, apoi prafurile, terminând cu drojdia. Programul de aluat durează 45 de minute pentru modelul meu de mașină. Când s-a terminat, am împărțit aluatul in 12 chifle egale (cam 50g fiecare). Într-o oală am pus la fiert apa cu sarea si bicarbonatul, iar în momentul în care a început să clocotească am pus chiflele în apă pentru maxim 30 de secunde, după care le-am transferat cu ajutorul unei palete direct pe hârtia de copt, în tava pentru cuptor. Am crestat chiflele cu un cuțit cu lama bine-ascuțită și am presărat susan pe fiecare. Le-am copt la 220C în cuptor electric cu ventilație pentru 30 de minute (atenție! cuptorul meu este lent, într-un cuptor normal se fac mult mai repede, cca 20 de minute sau până se rumenesc).

  chifle pufoase chifle pufoase chifle pufoase chifle pufoase

Nota: acest articol face parte din seria de provocărilor culinare româneşti, în care  Ama ne provoacă la următorul joc (mai multe detalii aici): în fiecare lună participantii inscrisi in grupul de facebook (în care poate intra oricine vrea să-şi arate îndemânarea în bucătărie) primesc un blog de unde vor alege o reteta pe care o vor prepara şi personaliza după bunul plac. Reţeta se publică inainte de 23 ale fiecarei luni.

2 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s