Indochine în concert

Publicat de

Am aflat de Indochine abia când am venit în Geneva, dar mi-am dorit de mult să-i văd live într-un concert. Nu-i prima dată când țin concert în orașul ăsta, dar pur și simplu a fost momentul să-i văd. Am cumpărat biletele din iunie pentru concertul lor din decembrie. Și bine am făcut, pentru că ambele zile de concert s-au ținut cu sala plină. Nu-mi vine să cred c-a trecut deja o lună, concertul a fost pe 13 decembrie 2013.

Am ajuns la Arena exact când s-au deschis ușile. Ăsta este momentul cel mai neplăcut din toată experiența „de concert”, nu înțeleg de ce nu se pot da bilete cu numere, pe scaune. Nu-mi place deloc înghesuiala de la început, probabil face parte din agenda de concert, dar de data asta am reușit să intrăm destul de repede și să ne alegem locuri central, cât mai sus.

Nu-mi mai aduc aminte cum s-a numit trupa care a deschis concertul, nici nu merită prea multă atenție, erau doar doi, o ea foarte activă, bătea la tobe, dădea un adevărat spectacol în jurul parului ei (cam rar și cam subțire) și se fâțâia în fața tobelor când îi permitea melodia și un el, chitarist, care îi dădea rotocoale fetei, în mod evident muza vieței lui. Nu i-am auzit vocea (sau dacă a cântat ceva, l-au acoperit zbierătele ei).

Indochine, Geneva, 2013

Spre surprinderea mea, Indochine a început concertul înainte de 8.30, cu doar vreo 20 de minute întârziere, însă plini de energie, cu un spectacol scenic de excepție și melodiile din ultimul album. Ceea ce a fost ok, am stat pe scaun, am admirat spectacolul de lumini și sunete, încântată. Deschiderea a fost impresionată, cu imagini alb-negru ale unui oraș, pentru că turneul se numește Black City Tour 2.

Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013

Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013

A doua jumătate însă n-am mai rezistat, au cântat aproape toate cântecele mele favorite, ceea ce a ținut toată sala în picioare, înclusiv pe noi. Spre surprinderea mea spectacolul a durat peste 2 ore și aveam impresia că nu se dă dus, ceea ce mi-a făcut mare plăcere. Spre sfârșit au aruncat niște mingiuțe colorate în capul nostru care au ajuns până pe scenă. Mi-a plăcut ideea, arătau superb.

Indochine, Geneva, 2013 Indochine, Geneva, 2013

Multe mulțumiri lui Vlad pentru filmulețe, au ieșit binișor și le puteți urmări și pe youtube, pe canalul blogului. Melodiile nu-s complete în filmele astea, era cam greu, toată lumea se bâțâia și țopăia, dar a simți pentru atmosfera sunt suficient de clare 😉 Atfel, recomand cu căldură înregistrările in studio.

7 comentarii

  1. Ah, ai tinut cont, merci!
    Eu i-am descoperit pe la inceputul anilor 2000, cind ma uitam masiv pe M6 si asa am descoperit o gramada de muzica franceza de calitate. Ai spus undeva ca iti plac albumele lor mai vechi, si mie tot albumele vechi imi plac, I mean chiar vechi, alea din anii 80. Dar nu exclusiv.

  2. Uite ca astazi as fi avut chef sa ii ascult, sa imi dau seama daca imi plac sau nu, insa Mihai tot doarme si nu as vrea sa il trezesc. Revin putin mai tarziu… 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s