Vlad zice …

… că pentru orice problemă de-a lui trebuie să existe un manual, îndreptar sau colecție de instrucțiuni. Dacă nu există își creează singur unul, cu sau fără ajutor, în funcție de cât de convingător se dovedește.

Problema de actualitate este că pisica noastră nu stă la mângaiat. Mai exact scris: vine să se alinte doar la mine, de el fuge. Așa că a găsit instrucțiuni de mângâiat pisica, ba chiar prin comparație cu tratamentul aplicat cățeilor.

(Sursa)
(Sursa: un colt de internet pierdut in negura timpurilor)

Nu știu ce să zic despre căței, dar pentru pisici este o diagramă precisă.

21 de comentarii

 1. :)))) am vorbit cu vladen despre problema aceasta şi, sincer, cred că cea mai bună soluţie ar fi s-o ignore o vreme. pisicilor nu le place asta deloc. e3u ştiu că maiuşka noastră, atunci când a venit la noi cu toate traumele după ea, s-a ascuns vreo trei săptămâni de noi toţi, ieşea doar noaptea. 😦 şi chiar dacă mi-a fost teribil de greu, am lăsat-o în ritmul ei… şi chiar şi acum se ascunde de oameni străini.

  • Eu zic că nu-i total nevinovat. O mai trage de codiță, cand o prinde o ține de ceafă, îi face destule. Miaurica este însă foarte docil, accepta sa fie armă, miel, sac de cartofi, sa mearga pe doua picioare, se fie târât, aruncat popică, etc. Și tot nu se ferește de el, ba vine să-l ceară la joacă. Cu fata nu-i merge. Ea este mai sfioasă, foarte jucăușă, dar doar ea cu jucariile ei, umanii sunt imprevizibili pentru gustul ei.

   • hmmm… păi asta nu mi-a spus!!! nu e frumos! nici maya nu este fan al „iubirilor” de acest gen, dar noi avem oră de joacă în trei… dan (soţul meu) are mereu timp pentru fata lui, dar chiar şi aşa, maya mă preferă de departe pe mine pentru alinturi şi pupături.

    • Kadia e colportora! Nu e adevarat! Eu pe aia mica nu fac altceva decat sa o mangai! N-am tras-o niciodata de codita si nici nu mi-ar permite sa musc de ceafa o pisicuta! Astea-s pentru Meowrice! Si pe Meowrice eu l-am muscat de ceafa numai ca sa-i arat ca nu e educat si placut cand face el asta la alte pisici! Adica are rol educativ! Pe aia mica am dat-o doar o singura data „la groapa cu furnic”i (cu ajutorul Kadiei…) si apoi am si regretat. Singura forma de agresiune pe care i-am aplicat-o vreodata a fost sa-i zic la ureche „pacat-pacat ca nu esti de mancat!” Dar atat.

 2. Nici Bubutz nu sta la mine la mangaiat insa…cand il mai prind dupa somn sau ca e linistit, il scarpin usor sub barbita. este singurul loc unde ma lasa, dar foarte putin si gata!Oricum si cu ignoratul tot nu fac nimic, pe el il doare la basca de mine. 🙂

 3. haha „pacat, pacat ca nu esti de mancat” mi-a placut. am avut si eu un pisic ce nu statea deloc la mangaiat, insa ma trezeam dimineata ca ma pieptana pe par cu gherutele si-l iubeam tare pentru asta 😀

 4. Eu ma uit la serialul acela cu tipul care dezvata pisicile de apucaturile rele. Nu e cazul la voi, dar ideea e ca trebuie sa o iei incetisor cu o pisica refractara. Stai pe vine in fata ei si cand intinzi mana spre ea trebuie sa tii pumnul strans si cu degetele orientate in jos. Nu trebuie sa te uiti cu ochii deschisi larg, fixati drept in ochii animalului. Trebuie sa tii ochii mijiti si sa clipesti des altfel pisica se sperie sau devine agresiva. Si asta nu e o gluma.

  • E bine de știut. Eu m-am înțeles întotdeauna cu animalele, până și cu șoarecii, dar mă uimește că atunci când pleacă Vlad de pe canapea, vin toate animalele să se alinte sau să stea pe mine. Când apare el, se împrăștie care pe unde, deși n-a fost niciodată agresiv sau rău cu ele. Pur și simplu își cunosc locul.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s