Provocarea secretă (25) – Mămăliguță cu brânză

Provocarea culinară în secret a lunii ianuarie este găzduită de Simona @ Simona`s World  

Luna asta mi-a fost destul de dificil să aleg o rețetă, nu știu de ce pentru că blogul primit spre cercetare abundă de rețete apetisante, din cam toate categoriile. După ce am analizat cam toate rețetele de dulciuri, mi-am adus aminte c-am exagerat cu ciocolata în ultima lună și ar fi cazul să-mi aleg altceva. Am început să cercetez pâinicile, mi-au făcut cu ochiul niște baghete, pe care vreau să le încerc dar sunt cu făină neagră și pot să aud deja mofturile, în schimb mi s-a făcut o poftă când am văzut rețeta de mămăliguță cu brânză, smântână și kaiser. La mine, aici, găsesc destul de rar malai, iar mămăliga se numește polenta, căci este o rețetă italienească, doar ca iese destul de moale, nu cum eram eu obișnuită. Însă pofta e poftă așa că am trecut la execuție, cu câteva modificări și fără kaiser însă, doar câteva feliuțe de șuncă din curcan, puse separat.

Mamaliga cu branza, busuioc si ou

Mămăligă cu brânză, ou și frunze de salvie

  • 100g de mălai (eu am avut amestec pentru polenta)
  • 500 ml de apă
  • o lingură de unt
  • 200g de brânză rasă (eu am avut gruyere)
  • câteva frunze verzi de salvie (foarte la modă prin zona asta)
  • 1-2 ouă

Am preparat mămăliga după instrucțiuni, adică am pus apa la fiert, am adaugat mălaiul și am amestecat timp de două minute, apoi amestecat pe rând untul, brânza și la final, chiar înainte de servire frunzele de salvie. Separat am preparat ochiurile in tigaie și le-am servit calde. O masă simplă, dar de care mi-a fost foarte dor.

Mamaliga cu branza si ou

Notă: acest articol face parte din seria provocărilor culinare româneşti, în care  Ama ne provoacă la următorul joc (mai multe detalii aici): în fiecare lună participanții înscriși în grupul de facebook (unde poate intra oricine dorește să-şi arate îndemânarea în bucătărie) primesc lunar spre studiu un blog de unde vor alege o rețetă pe care o vor prepara şi personaliza după bunul plac. Reţeta adaptată în varianta proprie se publică pe blogul personal înainte de 23 ale fiecarei luni.

5 comentarii

  1. Miam. Salvia e ultimul lucru pe care l-as fi asociat cu mamaliga, ingenios. Salvia asta e ceva ce ar trebui sa aprofundez, mai ales ca am mincat in Italia ceva super simplu si extraordinar de bun, frunze de salvie intr-un fel de pane, din ou si parmezan.

  2. La asta nu m-am gandit sa bag frunze de salvie in mamaliga, trebuie s-o incerc, iar mamaliga cu gruyere e perfecta, una din cele mai bune branze dupa mine. Salvia este foarte buna pentru sanatate, una din plantele panaceu universal.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s