CSI: Concurs Si Investigatii (6)

Crima nr. 6

kabbalist

Un negustor de antichități este găsit mort în magazinul său dintr-un oraș celebru pentru clădirile sale cu o arhitectură deosebită. O scrisoare-testament scoate la iveală un manuscris latinesc din secolul al XV-lea, un jurnal scris de Casadevall, a cărui fiică este salvată de la moarte sigură de o poțiune secretă a cabaliștilor. Un secret din trecut este pe cale să fie dat la iveală.

catedral_barcelonaAt the Antiquarian's

“Some of the events depicted in this novel actually happened.  I leave it to the reader’s imagination or investigative abilities to determine which.  The names of all characters have, of course, been changed.” – nota autorului.

Așadar,cuvintele cheie pentru azi (cabalist, negustor de antichități, manuscris secret 😀 și ce concluzii mai trageți voi din frazele de mai sus), precum și imaginile din jurul acestui text vă vor indica numele unei cărți.

Aștept numele autorului și titlul cărții în formularul de mai jos până pe 31 ianuarie 2014.

Concursul s-a încheiat!

____________________________________

Mecanismul de desfășurare al concursului și detaliile despre premiul acordat au fost publicate odată cu prima carte din concurs. Articolul îl puteți accesa apăsând aici: CSI1, a doua provocare – aici: CSI2, a treia – aici: CSI3, a patra – aici: CSI4, iar a cincea provocare – aici: CSI5. Puteți verifica răspunsurile corecte aici.

Atenție! Comentariile voastre nu sunt moderate. Vă rog să-mi trimiteți doar răspunsul prin formularul de contact, fără alte întrebări. În schimb, mă puteți întreba orice prin comentarii la acest articol și promit să răspund cât mai prompt cu putință. Puteți trimite oricâte răspunsuri până îl dați pe cel corect, singura limită este data finalizării concursului, pe 31 ianuarie.

37 de comentarii

 1. Cat am asteptat crima nr.6. Iar am dat peste o carte pe care nu am citit-o niciodata:D asta daca am nimerit-o.

   1. Kadia, maine pe la ce ora postezi crima si pana la ce ora trebuie sa gasim raspunsul?si daca o ghicesc mai multi dintre cei care au rezolvat toate crimele pana acum, si sunt la egalitate, te-ai gandit la o solutie? Random? Prelungirea concursului?

    1. Data limita este pe 31 ianuarie, apoi trag la sorti dintre cei care au raspuns corect la toate probele. Am scris la prima prima proba, acolo unde sunt aratate si premiile.

     1. Aaa scuza-ma atunci, nu am citit cu atentie! Ma gandeam cu groaza la posibilitatea de a interveni ceva neprevazut maine si la faptul ca nu as putea oferi o solutie pana la 12 noaptea. De asemenea nu am vazut ca organizezi random cu cei care finalizeaza toate etapele. Super! Ma bucur! Cand mai ai timp sa mai organizezi un astfel de concurs fiindca este tare antrenant:D. Te felicit pentru vanatoarea de comori de data trecuta si pentru concursul acesta cu investigatii.

  1. Este! Nici eu n-am apucat s-o citesc p-asta, dar este pe lista de ceva timp. Am citit pareri impartite, unora le-a placut, altii zic că nu-i scrisă deloc cursiv.

  1. Cred ca este cea mai usoara de pana acum, n-am primit niciun raspuns gresit. Inca mai este timp, dar cred c-am dat prea multe detalii :))

 2. Sper ca am raspuns corect la asta … nu pot sa-mi dau seama ce-i la nr 2 nici sa ma pici cu ceara 😦 cred ca-s chioara, nu vad ce-i in fata nasului 🙂

 3. Cred ca proba de astazi a fost cea mai usoara, chiar si pentru cei care nu au citit cartea. Nu au fost mai multe detalii, ci doar mai clare, sa spunem… 🙂 Uite ce increzuta sunt, spun toate astea inainte de a primi confirmarea de la tine. :)))

  1. Am intarziat un pic cu tabelul, acum este adus la zi. O sa public solutiile ca sa verific ca n-am pierdut din vedere un raspuns corect, apoi tragem la sorti un castigator 🙂
   Multumesc pentru participare :*

 4. hey. Abia azi am reusit sa ma eliberez putin de munca sa pot sa incerc sa identific … Nu reusesc inca la 4 si 5, insa am dat raspunsuri pentru celelalte… Am raspuns corect la vreunul dintre cazuri? Thx

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s