Top 10 cărți în 2013 sau Biblioteca bloggerului român

Tocmai scrisesem despre cărțile lui 2013, când Cristian China-Birta își lansa proiectul de a face un clasament centralizat al cărților citite de câțiva bloggeri români, anume aceia care își bat capul să se înscrie, așa că am amânat un pic listarea lor pentru a nu repeta ce tocmai am scris. Dar, cum termenul limită este mâine, pe 31 ianuarie, m-am învrednicit să pun și eu pe perete lista preferatelor mele.

În 2013 am citit 41 de cărți.

  1. John Wyndham – Ziua trifidelor – este una dintre cărțile mele preferate, știam povestea pentru că mi-o povestise deja Vladen pe vremea când îmi făcea curte, dar a fost o plăcere s-o citesc.
  2. George RR Martin – Fevre dream – cartea lui despre vampiri. Toată cartea asta am avut impresia ca știu povestea, am iubit, am plâns, am strâns din dinți ca în adolescență și parcă totuși am văzut un film. Imaginile erau prea vii și prea netede pentru a fi construite doar în imaginația mea. Dar cartea asta o recomand oricui. Este încredibilă!
  3. George RR Martin – A Storm of Swords – mi s-a părut cea mai bună dintre cele 5 cărți ale lui Martin, deși mi-au plăcut mult și primele două.
  4. Orson Scott Card – Jocul lui Ender – este una dintre „descoperirile” anului trecut, îmi place foarte mult cum scrie, dar aș zice că până acum, asta este cea mai bună carte din serie. Oh, și Harrison Ford.
  5. George RR Martin – A Feast for Crows – a avut anumite capitole care mi s-au părut geniale, altele au fost de umplutură. Nu pot să zic că mi-a plăcut ideea lui de a rupe povestea în două, mai degrabă se ocupa mai mult de editare. Dar, la final, a fost o lectură plăcută.
  6. Daria Donțova – Manichiură pentru mort – mai are rost să scriu ceva după cele cinci articole deja existente pe blog?
  7. Dan Chișu – Garsoniera din pădurea de macarale – o surpriză plăcută și singurul autor român din topul de anul trecut deși nu a fost singurul citit. Ca o concluzie, autorii români merită un pic de atenție. 
  8. George RR Martin – Zburătorii nopții – este o culegere de povestiri care m-au făcut să-l admir din ce în ce mai mult, din toată colecția asta cred că doar una sau două povestiri n-au fost pe placul meu. 
  9. George RR Martin – Hunter’s Run – una dintre povestirile SF, cu o idee interesantă și o colaborare între specii mai puțin obișnuită. A fost interesantă. 
  10. Katherine Webb – Moștenirea – am ezitat între cartea asta și Casa molimei, dar aș spune ca mi-a creat sentimente mai puternice. Este genul de carte care te trece prin mai multe stări la adresa unui personaj, de la curiozitate, la milă, la ciudă, la silă. 

Unele titluri sunt în engleză pentru că în limba aia am citit cartea și n-am stat să văd cum este tradusă în română. Știu că predomină un anume autor, dar așa am citit eu întotdeauna, găsesc un scriitor care-mi place, apoi îi citesc toate cărțile ce-mi pică în mâini. N-am terminat încă cu el, mai am vreo 70 de cărți în format electronic, îmi trebuie doar timp. Deocamdată am început vreo 6 cărți, am terminat 3 și mi-am tot promis că-mi voi face listă de priorități.

Carti 2013

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s