Îndrăgostiții din literatură (I)

Am promis un concurs cu povești de dragoste pe care le vom descoperi împreună, în următoarele patru zile, până pe 14 februarie. Regulile sunt simple: pe blog veți găsi descrierea celor 2 îndrăgostiți și aștept numele cărții și autorul ei în casuța de feed-back din cadrul articolului până pe 15 ale lunii, iar tragerea la sorți va avea loc pe 16 februarie.

–––––––––––

EA

O fată orfană crescută fără prea multă dragoste în familia unchiului din partea mamei, simplă la înfățișare, aducând un pic a elfă, cu păr șaten și ochi căprui (ea consideră că sunt mai degrabă verzi), hotărâtă, pasională, care apreciază independența și libertatea. Lucrează ca guvernantă, având în grijă o foarte tânâră franțuzoaică. După foarte multe suferințe și umilințe, viața ei se schimbă, găsindu-și rudele și primind o moștenire apreciabilă, iar în final  reușește să se căsătorească cu EL.

EL

Pare sever și posomorât, cu maniere mai puțin alese, aproape necuviincios. Se dovedește a fi căsătorit, în pofida declarațiilor lui de dragoste pentru ea și a planurilor lui de fugă în sudul Franței. Justificarea comportamentului lui este condiția soției lui, iar vina este pusă în seama tatălui, care l-a păcălit să se căsătorească pentru bani, cu toate că în familia soției nebunia își făcea de cap. Cu toate acestea încearcă să-și salveze nevasta nebună de la sinucidere, spre norocul cuplului nu reușește, dar este rănit destul de grav.

–––––––––––

Așadar, aștept titlul romanului și numele autorului în tabelul de mai jos până pe 15 februarie. Puteți verifica dacă ați răspuns corect fie printr-un comentariu la acest articol, fie verificând acest tabel. Mult succes!

Concursul s-a încheiat!

–––––––––––

Concursul este sponsorizat de editura ALL, care oferă la alegere 3 cărți din colecția Iubiri de altădată celor 2 câștigători desemnați random dintre cei care trimit răspunsul corect pentru cele 4 probe. 

bnr_76

34 de comentarii

  1. Nu ma dau eu in vant dupa ziua indragostitilor, dar stiu un concurs de-al tau poate schimba orice in blogosfera si chiar in afara ei. 🙂
    Vreme de cateva secunde am avut un lapsus cumplit. Apoi mi-am amintit… Sper ca bine…

    • Multumesc frumos, Vienela. Nici pentru mine nu inseamna ceva special Sf. Valentin, dar de ce n-am folosi ocazia ca sa ne aducem aminte ca dragostea inseamna ceva? Care nu are neaparat legatura cu inimoarele din buretel rosu sau cine stie ce cadou ieftin sau scump. Dragostea se simte altfel si poate fi amintita, celebrata si dorita in mii de moduri, dupa personalitatea si dorintele fiecaruia.

  2. Mi-a placut foarte mult romanul! Daca stau sa ma gandesc bine, toate romanele ,,autoarelor” mi-au placut:D, ca sa nu dau indicii prea mari:><:

    • Hm, ba da, ai dat dat toate 3 raspunsurile corecte. E posibil sa fi intarziat cu notarea in lista, am fost cam ocupata zilele acestea. Dar, acum lista este cmpleta.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s