3D Street Art (EPFL)

F4Începusem să povestesc (și sunt hotărâtă ca săptămâna asta să termin cele 15-20 de articole plănuite, așa că stați pe aproape) despre monștrii din EPFL sau mai degrabă cum am ajuns să stăm toată sâmbăta în Lausanne, ca mai apoi să repetăm drumul (parțial, că doar nu era să facem același lucru în două zile succesive) ca să ne dăm prin clădirea nou-nouță din EPFL în cadrul SwissTech Open Days. Noi (adică eu) am aflat întâi de marțienii 3D ai lui Leon Keer, olandezul renumit pentru spectacole de pictură pe stradă „live”, dar pe drum am dat peste alte lucrări interesante, ca mai apoi să realizăm că noua clădire prezintă interes, adică roboți și demonstrații live, doar că tocmai se închisese așa că a doua zi ne-am întors pentru runda doi. Evenimentul s-a învărtit în jurul unei teme cuprinzătoare „Științe și iluzii”, dar la capitolul roboți s-a dovediat a fi (aproape) dezamăgitoare, deși recunosc că prima întâlnire cu șopârla articulată și mișcătoare a fost surprinzătoare, până am văzut-o în acțiune și ca orice biolog obișnuit cu creațiile naturii am zis „pfff!”.

Dar, mai întâi, iată ce am văzut pe străzi:

Prima creație peste care am dat a fost „cubul” celor de la Truly Design Studio (italieni) care pe mine m-a fascinat, fiind și prima admirată. În fiecare colț, la o anumită distanță, erau desenate două tălpi unde trebuia să stai ca să vezi o imagine creată din desene parțiale pe anumite bucăți din pereți. Nu-s convinsă că pot explica prea clar dar poate se „vede” din imagini, pentru că am stat și am luat fiecare colț în parte.

Truly Design Studio (EPFL 2014) Truly Design Studio (EPFL 2014) Truly Design Studio (EPFL 2014) Truly Design Studio (EPFL 2014) Truly Design Studio (EPFL 2014)

Creația lui Edgar Mueller pe mine m-a făcut să mă gândesc la un neuron (deh! deformările profesionale), dar de fapt era plasmă. Din păcate, eu n-am reușit să surprind în poze efectul 3D al picturii. Nu mai zic că Zebrating (tot nemți) m-a dus cu gândul la un zebrafish…

Edgar Mueller EPFL 2014
Edgar Mueller EPFL 2014
Hai ca mi-a salvat onoarea Vlad: efectul 3D
Hai ca mi-a salvat onoarea Vlad: efectul 3D
Zebrating EPFL 2014
Zebrating EPFL 2014

Zebrating EPFL 2014

La marțieni ne-am învârtit cel mai mult pentru că reprezentaseră scopul călătoriei și pentru că imaginea era foarte reușită, ca de altfel mai toate picturile din campus. Am fi vrut noi să facem niște poze mai „răsărite”, dar nu ne-am putut cățăra pe nimic. Însă, pe site-ul lui numit Streetpainting 3D găsiți niște poze incredibile.

Leon Keer EPFL 2014 Leon Keer EPFL 2014 Leon Keer EPFL 2014 Leon Keer EPFL 2014 Leon Keer EPFL 2014

N-am reușit să zărim luna spaniolului de la SpY, dar în drum spre centrul de conferințe am dat peste o oglindă și-o scară, ale elvețianului Daniel Schlaepfer, unde, așa cum era și normal, ne-am oglindit în toate direcțiile și dimensiunile, că doar nu era să scăpăm din mâini asemenea ocazie.

 Daniel Schlaepfer EPFL 2014  Daniel Schlaepfer EPFL 2014  Daniel Schlaepfer EPFL 2014  Daniel Schlaepfer EPFL 2014

Infinitul din conifere al lui Sylvain Meyer (tot elvețian) nu l-am priceput, așa că am ridicat din umeri și am mers mai departe (oricum trecusem pe lângă opera lui de vreo 2 ori).

Britanicii Joe&Max mi-au plăcut deși au venit cu preșulețul, neobosindu-se să creeze ceva special pentru evenimentul ăsta. Sau cel puțin asta a fost impresia mea. Apropo, ultima imagine de pe blogul lor este superbă, despre Game of Thrones în Londra, oare tot pe preșuleț o fi? Mă întreb cât ar costa un asemenea „tablou”.

Joe&Max EPFL 2014 Joe&Max EPFL 2014 Joe&Max EPFL 2014

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s