Bookfest 2014

A inceput Bookfest, târgul meu favorit de carte din București pe care nu l-am mai văzut de exact 10 ani. Mi-am adus aminte pentru că am primit un mesaj de la Ana Androne, noua „față” a editurii ALL care mi-a plăcut enorm de mult și care cred eu că merită popularizat:

„Strada Fictiunii a implinit 3 ani. A acoperit multe continente si este departe de capat. Continua sa se construiasca, dupa cum au promis editorii, trecand prin 21 de tari si adunand peste 60 de autori, care ne-au dat mai bine de 100 de titluri, traduse in multe zeci de limbi si vandute in toata lumea in peste 40 000 000 de exemplare.

Cititorii fideli au baut ceai intr-o mansarda din Anglia, au iesit la plimbare in noptile instelate ale Argentinei, au trecut prin pietele boeme ale Cehiei, dar si prin satele din China. Au vizitat Franta in toate anotimpurile siGermania vara. Au trait aventurile terorii de la granitele Indiei, s-au indragostit de Irlanda si Italia, dar au invatat si cum arata agonia iubirii in Japonia. Au intalnit oameni calzi pe strazile inghetate ale Norvegiei si s-au angajat la o fabrica din Olanda interbelica. S-au plimbat prin Portugalia din perioada coloniala si s-au intors de multe ori inRomania rurala, urbana si imaginara. Au invatat ce inseamna sufletul in Rusia tuturor epocilor si au gustat din umorul fantastic al legendelor din Scotia. S-au delectat cu misterul si candoarea in Spania, au jucat roluri de corporatisti in Statele Unite si de politisti in Suedia. Au inteles cum iubeste o femeie in Turcia fara haremuri si tocmai se pregatesc sa deschida o usa in Ungaria.

Calatoria continua. Cititorii o sa treaca si prin alte tari si prin alte timpuri, o sa se intoarca la locurile dragi si o sa plece iar si iar, acolo unde-i poarta imaginatia dupa care tanjesc toate sufletele frumoase.

 Pentru  Bookfest am pregatit multe noutati si intalniri cu autorii. Lista lui Alex. Stefanescu si Turnul lui Simon Toyne sunt vedetele de anul acesta.”

bookfest 2014 Invitatii Bookfest2014 Lista Invitatii Bookfest2014 Turnul

Eu tocmai am primit Turnul – a treia carte din seria Sancti de Simon Toyne despre care am tot scris pe blog, abia aștept s-o citesc, sunt extrem de curioasă cum se termină seria, pentru ca ar trebui să fie ultima carte.

  • ALL Strada Fictiunii

2 comentarii

  1. Cat ma enerveaza ca toate se intampla la Bucuresti…
    Am pregatit articolul-jurnal pentru maine, am scris ca nu mai am nimic de citit si acum, intrand la tine, mi-am amintit ca am, de fapt… 🙂

    Răspunde
    • Dar tu esti aproape de Bucuresti… 😀
      Eu am inceput vreo 3 carti care imi plac enorm si nu mai stiu cu care sa continui. Mi se intampla rar una ca asta.

      Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s