Muffins cu zmeură

Iarăși am întârziat cu rețeta pentru provocarea secretă, pentru că n-am reușit să mă adun între cele două călătorii ale lunii, mai ales că știam excat ce rețetă vreau să fac: acele brioșe cu zmeură la care visez din ianuarie, chiar vedeți acolo, pe blogul Elenei, primul comentariu este al meu, pentru că am fost pur și simplu cucerită de culoarea galbenă, atât de frumoasă a brioșelor. Mie nu mi-au ieșit așa de galbene, dar sunt atât de bune, nu prea dulci, dar pufoase și aromate. Am făcut mici modificări pentru că nici măcar acum n-am reușit să mă aduc suficient cât să am toate ingredientele în casă.

Muffins cu zmeura

Muffins cu zmeură

  • 250 g făină albă
  • 120 g zahăr
  • 8 g praf de copt (cantitatea necesară pentru 250g făină – verificați ce scrie pe plic)
  • 1/2 de linguriță de coajă de lămâie
  • 70 g unt topit, călduț
  • 80 ml lapte (eu am pus smântână)
  • 2 ouă
  • 120 g brânză dulce de vaci (eu am pus iaurt)
  • zmeură proaspătă (2-3 fructe în fiecare formă)

Pentru 12 muffins:

Se amestecă făina, zahărul, praful de copt și coaja de lămâie. Untul topit și răcit se amestecă cu iaurtul, smântâna și ouăle (eu le-am amestecat în robot), apoi se încorporează treptat prafurile. Consistența este destul de solidă, astfel ultimele linguri le amestec cu mâna pentru robotul meu pare să nu mai facă față. E cam vechi săracul. Se pun cam 2 linguri de compoziție per formă și se adaugă zmeura deasupra.

Se coc la 180”C în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute, până se rumenesc.

Muffins cu zmeura Muffins cu zmeura Muffins cu zmeura

Notă: acest articol face parte din seria provocărilor culinare româneşti, în care  Ama ne provoacă la următorul joc (mai multe detalii aici): în fiecare lună participanții înscriși în  (unde poate intra oricine dorește să-şi arate îndemânarea în bucătărie) primesc lunar spre studiu un blog de unde vor alege o rețetă pe care o vor prepara şi personaliza după bunul plac. Reţeta adaptată în varianta proprie se publică pe blogul personal înainte de 23 ale fiecărei luni.

Provocarea culinară în secret a lunii mai este găzduită de Cristina @ Cristina’s World

9 comentarii

  1. puteai pune niţel şofran şi se aureau. hai că ai şofran bun! 🙂 am să împrumut şi eu reţeta penctru sâmbătă, dar cu căpşuni mai mărunte.

    Răspunde
    • Nu mi-a trecut prin cap sa pun sofran, desi mi-am luat cu carca din Turcia. Nu-i nimic, pun data viitoare, sunt bune asa ca sigur le voi reface.

      Răspunde
  2. Kadia, ma bucur ca ti-au atras atentia. Eu le-am preluat la randul meu de la Cristian, dar le-am dat parca alta personalitate. Am facut de mai multe ori, ba chiar si intr-o forma mai mare si am taiat-o felii apoi. Sa incerci si cu branza de vaci, este deosebit rezultatul. Si nu te stradui sa amesteci cu robotul, iese grozav si amestecand cu un tel obisnuit sau o furculita. La mine culoarea aia a fost de la oua – gaini de la tara, galbenus intens colorat, atata tot.

    Răspunde
    • O sa incerc si cu branza de vaci, doar ca aici nu prea gasesc genul asta de branza, in schimb iaurtul lor este foarte gros si cremos, asa ca am facut schimbul si au iesit foarte bune. Oua de tara sigur nu gasesc asa, dar sunt frumoase si asa.

      Răspunde
  3. In poza se vede ce usor se desprinde briosa de hartie. E vreo hartie mai speciala sau ai uns-o cu ulei apoi tapetata cu faina? Eu folosesc forme de hartie „normale” (nu de la vreo anumita firma) si arunc jumate de briosa odata cu hartia (aici nu ma refer la reteta ta) dar as incerca-o pe a ta, ador zmeura.

    Răspunde
    • Nu le-am uns cu nimic, nici tava, nici hartiile. Sunt hartii pentru muffins obisnuite, dar recunosc ca si eu am remarcat ce usor se desfac din hartie. Reteta este foarte usor de facut si remarcabil de buna.

      Răspunde
  4. Vazut si executat in aceasi zi! Au iesit foarte bune, eu am mai aruncat in maglavais si 2 linguri de mac asa ca sa fie si mai Jamie Oliver toata treaba. Cu ocazia asta am si inaugurat tavile de muffins cumparate acum 2 ani :-)))

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s