Pagini de jurnal (25)

Publicat de

Astăzi … nu mai pot de bine și îmi vine să țopăi într-un picior. Nu știu de ce. Pur și simplu. M-am trezit cam târziu, cu tigratul dormind pe perna mea, mi-am băut cafeaua, am „alergat” 30 de minute pe bicicleta eliptică, încântată de aplicația mea de fitness de pe mini-iPod și ascultând muzica „dance” de prin anii 80-90, apoi am făcut un pui la cuptor, am baut a doua cafea, am trecut pe la bancă să scot niște bani, am luat fructe din piață, niște roșii și ceapă, tot roșie. Mi-am făcut limonadă cu fructe și acum stau pe canapea, la televizor, in același timp scriu o nouă pagină de jurnal și mă uit la filme cu crime de duminica după-amiază, mai exact Midsomer Murders și nu mai pot de bine.

pui pregătit pentru cuptor

Afară… este incredibil de cald, neobișnuit pentru Geneva, unde la vremea asta sunt maxim 22C. Încă nu-mi vine să cred că trebuie să scot rochițele de vară la suprafață.

În grădină… am văzut o pasăre verde, mică cât o vrăbiuță, extrem de guralivă și mă tot întreb de atunci dacă o fi vreun canar scăpat din colivie.

În casă… este răcoare. Vara este singura perioadă când mă bucur de modul în care este construită casa asta.

În bucatarie…mă așteaptă munți de vase nespălate și dezastru general, dar am zis că fac ordine după masa de seară, la care mi-am propus un gaspacho pe langă felia de pepene tocmai achiziționată cu încântare de la un țăran elvețian.

fructe și legume de sezon de la piață

Ce mai meşteresc eu… mă gândeam să fac niște covrigi cu unt și miere, dar nu-s așa de convinsă că vreau să-i fac astă-seară sau mâine. Deocamdată nu mă dau dusă de la filmele mele cu crime.

Sunt îmbrăcată … cu o rochiță fără mâneci albastră, cu o dantelă la poale. Pe vremea când era nouă arăta trăznet, acum este cam pătată, dar cum vreau să mă acup de curat și gătit nu-mi vine să pun ceva care să sufere alături de mine.

Am învăţat… că americanii au reușit să-și impună modelul ăla al lor cu necesitatea relațiilor. La noi în est se numesc pile, aici networking și se bazează pe o intensă activitate socială, de care aș prefera să mă lipsesc și să cresc pisici, dar nici măcar în slujba mea nu scap de necesitatea interacțiilor ăstora sociale. Iar profesorii universitari după două pahare de vin vorbesc tâmpenii utopice despre cum ar fi știința făcută de dragul cunoașterii și nu pentru publicații și bani din granturi.

Mă gândesc… că aș vrea să mai cresc câteva niveluri la Diablo3 dacă tot avem week-end prelungit, adică și mâine este oficial zi liberă.

Aștept… să mi se ceară masa de seară altfel nu plec de pe canapea.

Sunt recunoscătoare… pentru starea de bine din ultimele zile.

Ce filme am vazut… doar Escape Plan, un film neașteptat de bun cu Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și 50 Cent, în care un tip este angajat să evadeze din închisoare, dacă poate, până când nimerește pe mâna unor foști mercenari care au pus la punct o închisoare extrem de scumpă. Merită văzut dacă vă plac filmele de acțiune. Paranoia, în schmb, în pofida numelor mari de pe afiș, gen Liam Hemsworth, Gary Oldman, Harrison Ford, mi s-a părut cam slăbuț.

Ce carte citesc zilele astea… mă tot învârt între The White Princess de Philippa Gregory, Inferno al lui Dan Brown, Turnul al lui Simon Toyne și Mistborn de Brandon Sanderson. Am reușit să termin antologia redactată de GRR Martin, Songs of Love and Death: All-Original Tales of Star-Crossed Love – unele povestiri m-au ținut cu sufletul la gură, altele cam plictisitoare, dar aș zice că încep să-mi placă din ce în ce mai mult colecțiile de povestiri.

Un citat pe saptamana… nu-mi iese din minte graficul din Inferno și citatul următor:

„..”consider this. It took the earth’s population thousand of years-from the early dawn of man all the way to the early 1800s-to reach one billion people. Then astoundingly, it took only about a hundred years to double the population to two billion in the 1920s. After that, it took a mere fifty years for the population to double again to four billion in the 1970s. As you can imagine, we’re well on track to reach eight billion very soon. Just today, the human race added another quarter-billion people to planet Earth. A quarter million. And this happens ever day-rain or shine. Currently every year er ‘re adding the equivalent of the entire country of Germany.” Dan Brown – Inferno

Fotografia zilei… am găsit zmeură galbenă în piață.

zmeură galbenă

Planuri pentru saptamâna viitoare… hot-dogs, cârnați în bere, ketchup și mult fotbal; un concert al unei rusoaice, noua dragoste a lui Vlad și sper eu foarte multă activitate fizică. Sper să mă țină cheful de alergat.

Limonadă cu fructe

14 comentarii

 1. Imi place asta de mult jurnalul tau ca ma gandesc serios sa-ti „fur” ideea. De multe ori am chef sa scriu dar nu ceva foarte structurat si ma regasesc in acest stil…te superi? promit sa mentionez ca de la tine m/am inspirat:P

  1. Poti sa iei fara frica, mai ales ca nu-i ideea mea 🙂 si eu am preluat-o nu mai stiu de unde, gasesti mai multe variante pe bloguri, fiecare personalizeaza dupa preferintele proprii.

  1. Stiam de ea, asa cum exista si rosii galbene, capsuni galbene, insa pana acum nu le-am gasit de cumparat. Tot zic c-am luat prea putine si mi-e mila sa le folosesc/mananc :))

 2. Nici eu nu am gustat vreodata zmeura galbena, nici nu am vazut. As fi vrut sa aflu cum arata tufa de zmeura galbena. Eu in gradina, am doar zmeura rosie.Paradoxala expresia” taran elvetian”.

  1. Ba deloc, majoritatea elvetienilor se considera tarani si au fost considerati natie agrara mult timp, pana au descoperit ce se face cu o banca. Acum lumea se gandeste la elvetieni in costume cu ceasuri scumpe, pe vremuri era … Heidi.

 3. eu anul asta inca nu am luat nici zmerua normala….dar am bagat cirese la greu :))
  meh si noi am avut 32-35C ceea ce e cam multicel pentru Arad pentru iunie…ma apuca groaza cand vine iulie….
  enjoy !: )

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s