Covrigi cu unt și miere

Publicat de

Blogul meu începe să-și merite pe bună-dreptate numele, acel vsd=vineri-sâmbătă-duminică pentru că doar prin week-end mai apuc să scriu aici. Iată că deși am preparat rețeta pentru provocarea secretă cu multe zile în urmă, sunt din nou în întârziere cu arătatul rezultatului: niște covrigi incredibil de buni, după o rețetă de-a lui Ștefi, la care n-am modificat mai nimic.

covrigi cu unt si miere

Covrigi cu unt și miere

  • 560 g faina
  • un plic de drojdie uscată (pentru 500g făină)
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de zahăr
  • un ou
  • o linguriță rasă de sare
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • opțional: lapte-ou-miere

Fiind aluat, eu nu mi-am bătut capul cu el și am pus întâi ingredientele lichide apoi prafurile (din lista de mai sus totul până la sare, inclusiv) în cuva mașinii de păine și am lăsat-o să-și facă treaba. Apoi am împărțit aluatul rezultat în 10 bucăți egale (n-am stat să cântăresc pentru că nu ne deranjează covrigii inegali). Din fiecare bucată de aluat se întinde o foaie ovală, care se unge cu untul topit, se taie în fâșii de 0.5-1cm și se răsucește pornind de la un colț, apoi încă o dată ca să formați covrigul. Nu uitați să lăsați capetele sub aluat, altfel se desface în timpul coacerii.

Se mai lasă la crescut vreo 10-20 de minute, apoi se unge cu un amestec de ou cu 2 linguri de lapte, iar eu am turnat un pic de miere deasupra. Covrigii se coc la 170C în cuptorul preîncălzit pentru 20-40 de minute (după cum vă merge cuptorul). Dacă-s negri, nu-s buni.

covrigi cu unt si miere covrigi cu unt si miere covrigi cu unt si miere covrigi cu unt si miere covrigi cu unt si miere covrigi cu unt si miere

Notă: acest articol face parte din seria provocărilor culinare româneşti, în care  Ama ne provoacă la următorul joc (mai multe detalii aici): în fiecare lună participanții înscriși în grupul de facebook (unde poate intra oricine dorește să-şi arate îndemânarea în bucătărie) primesc lunar spre studiu un blog de unde vor alege o rețetă pe care o vor prepara şi personaliza după bunul plac. Reţeta adaptată în varianta proprie se publică pe blogul personal înainte de 23 ale fiecărei luni.

Provocarea culinară în secret a lunii iunie este găzduită de Ștefy @ Ștefy hărnicuța

3 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s