Călătorie în Infern

Inferno de Dan BrownM-am apucat să citesc Inferno de Dan Brown după ce mi-a tot oftat Vladen la ureche bombănind cât de prost este scrisă, ce greșeli majore face autorul și așa mai departe, dar tot n-a lăsat-o din mâini până n-a terminat-o, ba mai mult se tot oprea să mai caute prin google vreun loc descris în carte. Cu vreo câteva zile înainte de a merge în Turcia a început să-mi spună că e mare pacat că n-am citit-o, mai ales după ce am mers la Cisterna Basilică unde am ajuns din cauza lui Brown, cautând meduzele și tare bine mi-a părut pentru că sunt incredibil de frumoase. Ar fi vrut să comenteze teoria (cu defecte) din carte, dar eu pe atunci abia citeam despre Florența și călătoria lui Dante în Infern.

Istanbul mai 2014 Yerebatan Sarayi
Yerebatan Sarayi sau în română Cisterna Basilică
capetele de Meduza din Yerebatan Sarayi
unul din capetele Meduzei din Yerebatan Sarayi

Venetia 2006

Acum eu citesc cartea cautând pe google ba un tablou, ba o clădire de prin Florența pe care n-am vizitat-o încă, până aseară când am ajuns la partea cu Veneția, unde știu locurile și spre surprinderea mea încă îmi aduc aminte de ele. Brusc, povestea a căpătat alte culori, prin filtrul amintirilor mele. Da, acțiunea cărții lasă de dorit, cu răii secundari care au o întoarcere de 180 în atitudine, devenind buni, cu răul principal care moare pe la început cărții ca să-și protejeze opera minții lui de nebun genial, fiind de fapt un depravat homosexual care corupe suflete inocente, cu eroul principal amnezic și copilul-genial-crescut-mare dezamăgit de lume și dovedind pe alocuri prostie cruntă, dar deh suntem toți oameni, iar autorul clar nu poate crea un personaj credibil inzestrat peste IQ-ul dumisale. Chiar sunt curioasă ce se mai întâmplă în continuare, mai am vreo 200 de pagini.

Dar, este una dintre puținele cărți care m-a făcut să cumpăr bilete pentru primul tren ca să mă duc să vizitez un oraș nou. E adevărat că nu Florența, acolo vreau să stau câteva zile, să văd tot ceea ce mi-am pus pe listă, dar tot în Italia: duminică vom merge la Milano. Pentru că este la doar 3 ore si 50 de minute de Geneva, avem tren direct și, în plus, duminică este ziua lui Vlad. Tot îi „plac” lui italienii.

Inferno de Dan Brown a fost tradus în română şi vă costă 69 ron la editura Rao și 51.75 ron la Libris.

3 comentarii

  1. Cu efort major ma adun si si-ti scriu ca:
    (1) Daca citeai ultimele pagini nu scriai jumatate din paragraful de sumar al cartii. Sau nu-l scriai asa 😀
    (2) Cred cu tarie ca voi avea de povestit pe blog (daca supravietuiesc, desigur) zile intregi in urma calatoriei.
    (3) Nici macar Dan Brown n-a bagat in vreo carte Milano :P.
    (4) Daca ne fura, te inregistrez pizdind si te pun pe youtube si pe blog.

    Răspunde
    • Pai am zis ca n-am terminat cartea, sunt concluziile mele pana acum.
      Daca am nevoie de Milano ca sa te fac sa scrii in continuare pe blog atunci te-as duce saptamanal.
      Ba da, Dan Brown a bagat Cina cea de taina in Codul lui da Vinci, e adevarat ca nu-mi aduc aminte sa se fi deplasat pana la Milano sa-l studieze.
      N-or sa aiba ce fura.

      Răspunde
  2. Si eu tot cu Google-ul langa mine am citit cartea asta. Iar de scris…nu am reusit sa scriu atat de mult desprea ea nici macar dupa ce am terminat-o. Dar Florenta…ah, nu stiu cat de mult ma vor mai opri bombanelile lui Alex de la a o vizita. :))

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s