Ce mai cresc eu prin ghivece

Campanie relansare Silan ClassicSăptămâna trecută am primit o invitație prin e-mail pe care aș fi onorat-o cu mare încântare dacă aș mai fi locuit în România. Este vorba de un concurs pentru bloggeri și jurnaliști care sunt provocați să ia în grijă pentru 8 săptămâni o plantă în ghiveci oferită de Silan. Dacă supraviețuiește, pe lângă planta de care ai grijă, poți câștiga ca premiu o vază personalizată, mai multe detalii puteți citi aici. Recunosc că pe mine mă atrage ideea de vază făcută pe gustul meu, dar mai ales provocarea de a ține în viață o plantă, ceea ce mie de obicei nu prea îmi iese. Eu pot să omor până și plantele acvatice spre amuzamentul total al celor din jurul meu, mai ales privit din perspectiva meseriei mele. Dar zău că mă pricep mai bine la molecule decât la plante. Iar cu animalele chiar n-am nicio problemă, mă urăsc toți tehnicienii pentru că soarecii mei fac cei mai mulți pui din tot laboratorul.

Ce trebuie să faci? Să ai grijă de o plantă în ghiveci, timp de 8 săptămâni. Arată-ne cum ai grijă de ea, cu minimum o postare pe blogul tău/în rețelele sociale în care ești prezent. Prin tragere la sorți, la final, poți câștiga o vază pentru flori. Desigur, nu orice vază, ci una din sticlă, o mică operă de artă cu semnătura artistului care a realizat-o. Dacă ți se pare simpatic, poți intra pe http://www.8saptamanideprospetime.ro/ca să te înscrii. Concursul se desfășoară în perioada 1 iulie – 26 august 2014. (Mădălina Ivan – Pastel)

Si pentru că nu mă pot înscrie la concurs ca să mă laud cu abilitățile mele de grădinar în ghiveci, am zis că nu strică să arăt ce am reușit să mai cresc pe lângă casă, pentru că eu nu abandonez ușor. Pe lângă busuiocul crescut la ghiveci și jumulit pentru salate, anul acesta am crescut vreo 4 ghivece de iarbă pentru pisici pe care le rulez două-câte-două, pentru că intotdeauna ghiveciul la care n-ai acces este cel mai interesant / de calitate. Apoi mi-am pus în minte să cresc un cartof dulce (patată) care a încolțit în bucătărie și m-am îndragostit de lujerul roșu, pe care însă nu-l pot face să crească. Cel puțin este încă în viață. Așa că am semănat semințe de salată (roquete) și spre surprinderea mea au încolțit. Acum trebuie să le păzesc de cei doi „ierbivori” felini.

Rasaduri la ghiveci (cartof patata si salata)

Rasaduri la ghiveci (cartof patata si salata) Rasaduri la ghiveci (cartof patata si salata) Rasaduri la ghiveci (cartof patata si salata) Rasaduri la ghiveci (cartof patata si salata)

Mândria mea este însă un răsad de ardei pitici, pe care nu m-am îndurat să-l arunc toamna trecută, nici chiar după ce s-a uscat, așa că răbdarea mi-a fost răsplătită primăvara asta când am văzut noi frunzulițe verzi pe tulpina maronie.

Rasaduri la ghiveci (ardei pitic) DSC06905

11 comentarii

  1. zilele astea ma gandisem sa-mi iau ceva plante..dar ma tot mut din oras in oras si nu are rost

    Răspunde
    • Poate daca iti iei un ghicevel mic pe care sa-l tii dupa tine 🙂 Plantele sunt mai usor de mutat decat pisicile.

      Răspunde
  2. Pfoaiiiiii ce usurata ma simt, pai daca si tu esti ‘talentata’ la tinut plante in viata eu de acum nu ma mai simt vinovata ca in ultimii ani am omorat o groaza (rad eu rad, dar tot ma intristeaza). Am interzis consortului sa le mai ude, ca mi le inunda 😀 si eu tot uit sa le ud, plus anul asta mi s-a ouat o porumbita intr-un ghiveci si mi-au distrus toate plantele din balconul sufrageriei pe motiv de tapalageaza frecventa 😀 acum porumbeii au crescut, mami si tati nu mai vin in vizita, vin doar aia micii si ma induioseaza groaznic ca nu m-au uitat ca i-am aparat cand nu erau porumbeii parinti in zona, insa floricele si buruieni nix nada nothing. Plus ca de multe ori plec dimineata si ma mai intorc seara, dar nu renunt, mai ales ca mi-a iesit niste lujeri de telina acum, plantata acum vreo 2 ani 😀

    Răspunde
    • :)))))) Eu cred din greu cartofi si ceapa, dar in frigider! Cum le pun in ghiveci cum se fac galbene si mor. Cartoful asta rosu este primul care s-a prins asa frumos. Acum e mare, de un verde stralucitor si tocmai mi-am amintit ca am uitat sa-l ud!

      Răspunde
  3. Cartoful meu, din găleata de pe balcon, a crescut înalt de un metru. Cred că tot efortul plantei se duce spre frunze şi tulpină, în loc de rădăcină şi tuberculi. Cică e gata de „cules” atunci când înfloreşte. Păzesc apariţia florii (tre să caut pe net să vă cum arată).

    Răspunde
  4. maya zice că trebuie să mai aşteptăm puţin: cinci din cele opt orhidee stau să pocnească în soare. atunci o să ne lăudăm şi noi. (mai puţin cu floarea de camelie care tot încăpăţânată este şi face doar frunze grase)
    frumos concursul acela, chiar frumos.

    Răspunde
    • Planta mea care sper eu ca e ardei tocmai a facut boboci, abia astept sa apara floricelele si mai fac un set de poze 😀

      Răspunde
  5. Un concurs frumos, și eforturi lăudabile. Trebuie să ai, totuși, un minimum de condiții ca să crești plante în ghiveci și, în plus, să fii pe acasă mai mult decât sunteți voi. O să vină și vremea aia ! 😀

    Să ai zile frumoase, Kadia ! ❤

    Răspunde
  6. […] unul normal, dar nu și pentru mine. Așa că nu mă pot abține să nu mă dau mare cu evoluția plantelor mele din „grădină”: cartofii au evadat și se întind pe podeaua camerei, salatele și cepușoara mea (cum s-o traduce […]

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s