La plimbare prin Zurich

Între Geneva și Zurich sunt trenuri la fiecare jumătate de oră, iar drumul durează intre 2.38 și 2.43 ore. Prețul este destul de piperat, dar în Elveția poți cumpăra un card demi-tarif care oferă posibilitatea unui bilet de-o zi pentru toate mijloacele de transport care costă 71 chf.

Cea mai cunoscută stradă din Zurich este Bahnhofstrasse găzduind magazine renumite, considerată ca fiind cea mai scumpă stradă din Europa și a treia din lume. Bahnhofstrasse (Strada Gării, în traducere) pornește de la Bahnhofplatz (Piața Gării) din fața gării Zürich Hauptbahnhof și se termină după 1.4 km la Bürkliplatz lângă Lacul Zurich.

Noi ne-am oprit la Globus pentru prânz, pe care l-am luat pe terasă, privind peste acoperișurile clădirilor, apoi am continuat drumul spre lac, unde am cotit pe marginea lui, pe aleile parcului, printre numerosi amatori de soare și plajă.

Globus Zurich iunie 2014

Globus Zurich iunie 2014 Globus Zurich iunie 2014 Globus Zurich iunie 2014

La întoarcere am luat-o pe malul râului Limmat până la podul din fața gării. Singura întâmplare notabilă care merită povestită este că transportul public din Zurich era complet dat peste cap de diverse lucrări. N-am mai văzut de mult 5-10 tramvaie stând cap-în-coadă așteptând să poată înainta. Am avut proasta inspirație să vrem să luăm un tramvai și ne-am trezit c-o ia în direcția opusă, de unde tocmai venisem. Zicea săracul vatman ceva acolo în zurichoaza lui, dar cine să-l înțeleagă? La noi, la țară, adică în Geneva, când apar genul ăsta de probleme ai întotdeauna un anunț în franceză (limba locală) și engleză. Mie, nici localnicii nu mi s-a părut că pricep despre ce este vorba, iar bietul om ridica din umeri de fiecare dată când un tip, cu bagaje după el (pentru că toată lumea voia să ajungă la o gară, fie cea centrală sau alta) încerca să afle dacă are timp să ajungă la gară. După două încercări nereușite de a lua tramvaiul în direcția bună, am hotărât că vom merge pe jos. Voiam să ajungem la un magazin de ceasuri, pentru o mică cercetare de piață, care se închidea în mai puțin de 10 minute. Din fericire am ajuns la timp pentru că vânzătorul vindea brașoave unor americani așa că nu închisese deși era cu vreo câteva minute peste program. Norocul nostru.

Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014 Zurich iunie 2014

Pe scurt, din concluziile zilei în Zurich:

– au și ei un ceas din flori, pe malul lacului Zurich.

– sunt la fel de lipsiti de imaginatie când își numesc lacurile (lacul Geneva în Geneva și lacul Zurich în Zurich, doh!) Bine, lausannezii spun c-ar fi lacul Leman, că doar n-o să-i zică tocmai Geneva.

– intotdeauna mi s-a părut că Zurich este mai murdar decât Geneva, poate și pentru că este mai mare.

– îmi cer scuze pentru miile de înjurături la adresa transportului public genevez, se poate mult mai rău, genul ăla de rău că te urci în tramvai dar nu știi unde și când ajungi.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s