Planuri de week-end în Geneva

Anul acesta n-am prea simțit vacanța, fiind mai degrabă preocupată de planuri de viitor și cele de contingentă, pentru că încă nu știm încotro  vom migra, dar cel puțin știm unde nu vrem să mergem. Pentru că nu pot ieși din programul zilnic de planuri și liste, m-am gândit că nu strică și niște planuri de relaxare și joacă pentru week-endul acesta, mai ales că este ultimul pentru sărbătorile Genevei. Așadar, plănuiesc:

1. o vizită la Luminarium

Luminarium este o construcție temporară pe Quai Gustave Ador – lângă Baby-Plage – unde poți pătrunde pentru 5CHF pentru a decoperi tunele și domuri pline de jocuri de lumini și colorate. Ei garantează că nicio vizită nu-i la fel cu alta. Prețul e redus însă coada de la intrare cam mare. Noi încă n-am apucat să-l vizităm dar plănuim o vizită azi. Ultima vizită posibilă: duminică, 10 august la ora 20.15. Poze n-am decât pe noapte și nu se văd prea bine, dar revin cu poze mai reușite, pe zi, deși poate nu vor mai fi chiar atât de impresionante. Despre vizita mea în Luminarium am scris aici.

luminarium-geneva-2014

2. o oră pentru cel mai mare spectacol de artificii din Europa (Grand Feu d’Artifice)

Sâmbătă la ora 10. Tematica anului 2014 este “Man and Time” adică om și timp, spectacol sponzorizat de Patek Philippe, care sărbătorește anul acesta 175 de existență. Din nou, avem bilete cu loc pe malul lacului (65CHF/bilet). Detalii și câteva sfaturi am dat aici.

3. de încurajat participanții la Cursa chelnerilor

… care este deschisă doar profesioniștilor. O cursă în care participanții n-au voie să fugă, ci doar să parcurgă traseul cât de rapid pot ei, având o tavă pe care se află două pahare cu apă și două sticle pline, fără să le verse pentru că primesc penalizări pentru lichidul vărsat. Anul acesta cursa va avea loc pe malul drept al lacului, pe Quai du Mont-Blanc, între Brunswick Monument și Place Jean-Marteau, duminică 10 august la ora 15.30 (detalii aici).

4. dat iama în mâncarea de stradă

… pentru că avem de unde alege, cel puțin până duminică in jurul lacului sunt vreo 150 de corturi cu oferte diverse, de la mâncare asiatică la grătare. Doar poftă să fie. Oricum de o săptămână numai în oraș am mâncat pentru că e vară și e mai simplu. În plus, Sonia e plecată în vacanță și nu-mi vine să murdaresc prea multe vase, așa că nu prea gătesc. De fapt, nu prea am stat acasă.

street-food varianta nesănătoasă dar gustoasă
street-food varianta nesănătoasă dar gustoasă
un pic de alcool
un pic de alcool
și apă ca să fie și ceva mai sănătos
și apă ca să fie și ceva mai sănătos

5. să descopăr zonele unde se dansează liber prin oraș

Știu că există, le-am văzut în program, atât zumba cât și salsa, nu că aș ști să dansez așa, nici nu cred că mă țin oasele, dar oamenii sunt haioși când se miscă într-un stil mai degrabă dezordonat pe muzica ritmată și consider o distracție pe cinste. În orice caz ieftină pentru că am uitat să spun, week-end-ul ăsta suntem pe buget: ținem banii pentru Norvegia, peste o săptămână.

3 comentarii

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s