Fizz cu rozmarin și rodie

Publicat de

Se pare că prima dată când cineva a folosit cuvântul „fizz” într-o rețetă printată a fost Jerry Thomas în „Bartender`s Guide” în 1887, cu nu mai puțin de 6 astfel de rețete. Dintre aceste cocktailuri cel mai popular este Gin Fizz adică un amestec de gin, suc de lămâie, zahăr și apă carbogazoasă, servit cu două cuburi de gheață. Pentru amestecurile festive, apa minerală a fost înlocuită cu șampanie, iar noi am încercat o variantă cu rodie și sirop de rozmarin, care mie îmi miroase a sărbători de iarnă.

Fizz cu rozmarin și rodie

Fizz cu rozmarin și rodie

(pentru 2 pahare)

  • 60 ml de suc de rodii
  • 30 ml de vodka
  • 30 ml de sirop de rozmarin
  • Clairette de Die (sau șampanie)
  • pentru decorat: semințe de rodie și rozmarin

Siropul de rozmarin

  • 32g de zahăr
  • 60 ml de apă
  • 1 ramură de rozmarin

Crenguța de rozmarin se taie în bucăți și se pune împreună cu zahărul și apa la fiert. Când dă în clocot se lasă deoparte pentru 5 minute. Se fitrează pentru a separa bucățile de rozmarin și se răcește în frigider pentru 10-15 minute.

Într-un shaker se amestecă sucul de rodii, siropul de rozmarin și vodka, care se distribuie în mod egal în două pahare de șampanie. Se adaugă Clairette până în vârf și se decorează cu o bucată de rozmarin și câteva semințe de rodie.

Sfat:

Pentru a scoate cu ușurință semințele de rodie din fruct, se taie în jumătate, partea taiată se tine între degete și cu o lingură mai grea sau un polonic mic se pleznește (cu sete) dosul fructului. Este recomandabil ca operațiunea să fie efectuată deasupra unui castron, în caz că nu vreți să rezolvați și alea 15 minute de fitness cu genoflexiuni și flotări în jurul mesei, după semințe de rodii.

PS: dacă vi se pare că glumesc, vă asigur că este o impresie greșită. Doar am terminat al doilea pahar de fizz. Amestecul este destul de dulce, un pic acrișor, dar cu o aromă foarte plăcută. Eu am simțit nevoia să-l diluez un pic cu ceva mai mult vin spumant ca să-l mai acresc un pic.

Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie Fizz cu rozmarin și rodie

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s