Krok og Krinkel Bokcafè

Dacă ar fi să descriu cum văd eu raiul, atunci locul ar avea multe cărți în jur, postere colorate despre spectacole, dulciuri fenomenale (pe care să le mănânci în voie, fără să te îngrași), ceai și cafea după pofta inimii și, normal, câteva pisici. Toate acestea (mai puțin pisicile) le-am găsit la subsolul unei case norvegiene, în Bergen, loc ce va deveni cu siguranță preferatul meu după ce ne vom muta acolo.

Am ajuns la  goniți de ploaie, de fapt, Vlad descoperise locul pe internet, am notat adresa, ne-am hotărât să mergem la un moment dat, dar ploaia torențială a hotărât și momentul. Am hoinărit pe srăduțe până am dat de o casă, obișnuită, cu două măsuțe de cafenea în jurul unei intrări spre subsol. Dacă n-aș fi vazut plăcuța de deasupra intrării nu cred c-aș fi observat locul. Clienții par mai degrabă localnici decât turiști, deși cafeneaua este aproape de centrul orașului.

Sunt convinsă că am făcut o poză cu intrarea dar nu o mai găsesc, așa că am luat una de pe :

În schimb am găsit pozele cu interiorul cafenelei: decorații, măsute, cărți și posterele. Din păcate n-am făcut poză cu biblioteca din spatele meu, care acoperea întreg peretele. 

Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen

Locul este destul de strâmt, cu multe măsuțe de toate formele și mărimile, dar cărțile din jur au făcut toată atmosfera pentru mine. Comanda o lași la bar, dar ești servit la masă (sau poți să stai lângă bar ca să admiri îndemânarea personalului, cum am făcut eu). Lângă cele două cafele am luat o prăjiturică extrem de galbenă care s-a dovedit a fi încredibil de bună. Din păcate n-am reținut numele, dar am făcut poză (e adevărat, cu telefonul) și sper să aflu rețeta pentru că a fost cea mai bună prăjitură gustată anul acesta. Crema nu este cu lămâie ci este gălbenuș de ou frecat cu zahăr, amestecat cu vanilie, iar blatul este cu nucă și probabil albuș de ou.

Dacă cineva recunoaște prăjiturica, vă rog, lasați-mi un mesaj!

Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen

Ca prețuri nu mi s-a părut deloc scump. Pentru două căni de caffe latte și o felie de prăjitură divină am dat 105 NOK.

PS. Am găsit și restul pozelor, erau făcute de Vlad cu telefonul lui 🙂

Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen Krok og Krinkel Bokcafe Bergen

15 comentarii

  1. primele doua link-uri duc aiurea, nu le baga in seama. 🙂 prajitura se numeste suksessterte in norvegiana, sau suksesskake.

    Răspunde
  2. Într-adevar, arata bine de tot prajitura, si daca tot ai vrut reteta, sigur a fost si gustoasa.
    Poate cand ai timp traduci reteta si pentru necunoscatori? 🙂

    Răspunde
  3. Nu știu cum îi spune prăjiturii, nu știu rețeta, da’ știu că seamănă grozav cu o prăjitură de la Ikea care îmi place mult de tot. Te rog mult, dacă descoperi rețeta, să o scrii și pe blog. 🙂
    Mulțumesc !

    Răspunde
    • Da, ai dreptate, exista o prajitura la ikea cu blat din migdale si crema galbena! Oare o fi aceeasi? Data viitoare cand fac o vizita ma uit pe cutie sa vad ce contine. Mie imi place mai mult cea cu crema de ciocolata, am uitat cum ii spune, in ultimul an n-am mai gasit-o 😦

      Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s