Pagini de jurnal (35)

Astăzi … am pierdut foarte mult timp. Mi-am propus să fac foarte multe, dar am sfârșit prin a face mai nimic. N-ar fi atât de mare problema, doar că lista cu planuri rămâne tot la fel de lungă. Încă nu reușesc să realizez că e decembrie, a trecut primul Moș (am primit niște cadouri superbe), a fost cursa de Escalade (trebuie să scriu despre cursa asta ca e tare haioasă). Săptămâna asta avem petrecerea de crăciun din departament, pe o temă foarte nepotrivită cu evenimentul, dar măcar potrivită cu locația (Marine Dream e tema, iar petrecerea se ține pe un vapor scos la pensie și transformat într-un restaurant), am de luat brad și planificat mesele de sărbători. Lista de la slujbă este chiar mai lungă, mai ales că planurile sunt condimentate de o mult dorită independență. Sau mai degrabă co-dependență. Cred că n-am stare (decât de stat pe loc sau învârtit în cerc) din cauză că tot aștept vești care nu mai vin.

Geneva decembrie 2014

Afară… e suficient de frig cât să simt nevoia de căciulă, ceea ce m-a făcut să realizez că Sonia mi-a distrus căciula mea norvegiană, cu flori, una dintre cele mai călduroase și frumoase obiecte de gen din dulapul meu. Am fost la un pas de plâns amarnic de frustrare (da, știu, instabilitate emoțională cam mare în perioada asta). Sunt foarte rea de pierdere și mă gândesc serios să renunț la serviciile ei, nu de alta, dar a început să distrugă cam multe lucruri, așa că săptămâna asta am spălat vase și rufe ca să nu mai ajungă pe mâinile ei. Ceea ce înseamnă că nu mai are rost s-o plătesc, nu?

În casă… a fost veselie mare în jurul cadourilor lui Moș: am primit o vestă foarte călduroasă de la Geographical Norway 😀 plus o oglinjoară și o pereche de cercei incredibil de frumoși de la Swarovski, unde am fost invitați săptămâna trecută la un pahar de șampanie (eveniment special pentru membrii clubului, pentru că da, am cardul lor). Normal c-am uitat să fotografiez cerceii. Dar am poze cu mic-dejunul zilei 🙂

mic-dejun decembrie 2014 cadouri de mos nicolae

În bucatarie… am din ce în ce mai multe planuri, ieri am făcut o pâine foarte gustoasă, simplă, iar duminică am reușit să fac prăjitura cu cremă galbenă despre care vorbeam săptămâna trecută. Am testat o rețetă de gløgg primită de la un norvegian care s-a dovedit foarte bună, așa că am mai făcut-o încă o dată.

Glogg

Aștept… (cu foarte multe strigăte de frustrare) un e-mail!  A, și aștept să mă mut ca să scap de toate fețele de masă pătate de Vlad, ca să mă pot plânge din nou de cât de nejustificat de scumpe sunt niște bucăți de bumbac.

Mă gândesc… că vine timpul retrospectivei. Anul acesta a fost plin, chiar dacă n-am călătorit la fel de mult ca anul trecut,  n-am reușit să scriu pe blog despre toate momentele interesante. Încerc să mai recuperez câte ceva pe ultima sută de metri, adică acum în astea 3 săptămâni.

Ce filme am vazut… unul neașteptat de bun: Disconnect pe alocuri previzibil, dar per total interesant. Am văzut toate episoadele din noul sezon Good Wife – îmi place enorm serialul ăsta și încă nu-mi vine să cred că n-a luat-o încă razna. A avut momentele lui, dar mi se pare în continuare bun. Același lucru as zice și despre Homeland – îmi pare așa de bine c-am scăpat de idiotul ăla convertit, noul sezon este mult mai bun. Din păcate, tocmai am citit că următorul episod din The Good Wife apare abia după sărbători, în ianuarie 😦

Ce carte citesc zilele astea… am terminat Elantris de Brandon Sandersson, ceea ce mi-a făcut o poftă nebună de Robert Jordan (nu întrebați!), unde am rămas la volumul 6 din Roata Timpului.

Un citat pe saptamana… „Mean young men are trivial, and kindly old men boring” – Brandon Sanderson în Elantris 

Fotografia zilei… agitație și așteptare în Geneva, Cursa Marmitei 2014:

Geneva decembrie 2014

Planuri pentru saptamâna viitoare… vine L’escalade – sărbătoarea medievală a Genevei. Vreau să mergem să vedem cortegiul de Escalade și să gust din supa de la marmită, celebra supă, care a fost servită de la etaj în capul francezilor. Povestea zice cam așa: eroina principala, devenită simbol al rezistentei, a fost o mamă de 14 copii (Mère Royaume) care gătise în seara atacului savoienilor o delicioasă supă de legume, dar realizând că sunt francezi sub geamurile ei, care încearcă să escaladeze zidurile cetății, a aruncat conținutul marmitei pe geam, în capul celor aflați sub ziduri!

Week-endul viitor decoram casa.

2 comentarii

  1. Cerceii, remediaza cu cerceii (te rog!) 🙂
    Succes maxim cu planurile, si fie ca asteptarea sa-ti fie cat mai scurta, si rasplatita! 🙂

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s