Multe și mărunte

Publicat de

Cum ziceam, încep lucrurile să reintre în normal, adică normalul meu. După ce duminică mi-am nenorocit mușchii încercând să parcurg toți cei 7 munți din Bergen într-o singură zi, abandonând după ce am urcat și coborât doar doi dintre ei, plină de noroi și cu crampe serioase, ieri am primit acasă două cutii pline cu ingrediente și 3 rețete locale. Am considerat că este cazul să mă implic și în cultura culinară locală. Am primit ingrediente pentru o supă de pește, chifteluțe cu varză și suncă de porc cu legume. De dimineață, la cafea, am tradus prima rețetă, folosind google și o doză destul de mare de imaginație, plus deducție logică, iar diseară mă apuc de treabă. Reacția jumătății la conținutul cutiei a fost: „somon cu cartofi prăjiți!”, deci iată a doua rețetă a serii. Nu pot să zic că m-a prins gastronomia norvegiană, dar sunt dispusă să încerc.

Meowrice si perdeaua noua
Meowrice si perdeaua noua

Altfel, sunt foarte încântată de noua mea casă, am o cameră dedicată bibliotecilor, de care sunt foarte mândră, am organizat un birou într-un colț de cameră, iar terasa este extraordinară. Tot ce am nevoie pentru a mă bucura de ea este un pic de soare din când în când. Vremea este foarte ciudată aici, poate fi soare și senin, iar în 5 minute ești în mijlocul furtunii. Tot orașul e plin de umbrele stricate, ba chiar am dat de un cont de instagram dedicat lor. Nu pot să zic că ploaia mă deranjează, ba chiar îmi este total indiferentă, mai ales decând am 3 canadiene pe care pot să le schimb după plac sau la nevoie. În schimb nu m-am obișnuit încă cu lungimea zilei, nu-mi vine să cred că la 12 noaptea, când mă duc la culcare, soarele este încă sus pe cer, nu chiar cât să se vadă, dar cât să ai un amurg cu cer albastru marin și lumină în casă. Oficial noaptea ar ține 5 ore și jumătate, în realitate nu știu dacă avem mai mult de două ore de noapte neagră, așa cum o știu eu. Norocul meu este că pot să dorm în orice condiții, iar de când am febră musculară cu greu mă mai convinge ceva să mă dau jos din pat de dimineață. Adică pe la ora 8, după vreo 4 ore de la răsăritul soarelui.

coltul de birou despartit de bucutarie prin masa
coltul de birou despartit de bucutarie prin masa

Vara asta plănuim s-o petrecem pe munții din jur, am de bifat cei 5 munți pe care n-am reușit să-i fac duminică, doar că vor fi făcuți în pas de plimbare și nu unul după altul. A fost o surpriză foarte neplăcută, lipsa crasă de orice fel de condiție fizică, așa că trebuie luate măsuri. Normal, prima măsură a fost să aranjez în frigider legumele și carnea din cutia norvegiană. Clar, mă pricep mai bine la gătit decât la mers pe munți.

unul din podurile berganeze extraordinare
unul din podurile berganeze extraordinare
in sir indian, pe munte
in sir indian, pe munte
Bryggen intr-o zi ploioasa, adica obisnuita
Bryggen intr-o zi ploioasa, adica obisnuita
pe drum spre casa: un lac c-o insula
pe drum spre casa: un lac c-o insula
Cel mai frumos moment din Bergen: apusul
Cel mai frumos moment din Bergen: apusul

primavara in Bergen

6 comentarii

  1. Eu imi doresc sa vad terasa si privelistea care se vede de pe ea. Ma bucur ca ai reinceput sa scrii pe blog. Ma intrebam adesea ce mai faci si cum iti mai este.

    1. Sunt foarte incantati: Meowrica se bucura de podeaua baii, incalzita si buna de lafait, Roxy fiind mult mai curajoasa si curioasa de tot ceea ce este in jurul ei. Dupa 2 zile in care eram convinsa ca am omorat pisica, s-a adaptat fenomenal de bine si este mai jucausa si mai iubitoare ca-nainte. Eu zic ca ei ii place. El este mai rezervat, dar pare sa f adoptat locul si sa fie alfa in continuare. Problema lui este ca nu prea incape sub-pat, e cam jos si el este cam mare, dar se ascunde sub patura.

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s