2015 – Statistici, calcule şi mulţumiri

Publicat de

Odată cu raportul anual făcut de wordpress a venit din nou timpul să-mi exprim mulțumirile tuturor celor care au fost alături de mine în 2015. Eu n-am prea fost, așa că nu merit să fiu menționată în mod special, decât poate în trecere, pentru că am făcut treabă bună și am „cules” oameni buni aici, care au avut răbdare cu mine și mai ales în pofida absenței mele prelungite, au venit și revenit să citească articole scrise în ani mai buni. Mă bucur sincer să văd că jurnalul meu este încă citit, ar trebui să o fac și eu, pentru că în paginile lui mă regăsesc și pot vedea că în fiecare an evoluez, mă dezvolt, învăț. Mă bucur în mod special că pot încă să învăț pentru că asta inseamnă că sunt încă tânâră. Bun, acum să trecem la lucruri mai palpabile: numere!

În 2015 am avut în jur de 63000 vizite pe blog, adică jumătate din vizualizările anului 2014, cel mai bun an pe blog. Sunt impresionată pentru că am scris doar 8 articole. Sunt extrem de uimită și sunt plină de jenă pentru că am scris doar 8 articole într-un an întreg. Am mult de povestit pentru că nu vreau ca anul trecut sa fie trecut sub tăcere, dar se pare că mi-a lipsit pofta de scris.

2015-post-pattern

Anul trecut am analizat cât și cum am scris, anul acesta pot să zic doar că n-am realizat cât de puțin am scris! Tocmai am căutat prin blog ca să pun linkul articolului de anul trecut, când am dat peste poza lui 2013: FACE IT! Yep. I do. Mă voi revanșa. Promit și sper să nu fie o promisiune goală. Anul acesta sper să am chef de scris. În plus, vreau să am chef de mine, pentru că pe alocuri sunt mandră de ceea ce am reușit și dacă eu nu mă laud, e greu de crezut c-o vor face alții pentru mine.

Cel mai popular articol din 2015 a fost După 3 luni în Norvegia, cu un maxim de 376 de vizualizări, scris pe 30 mai. Acum la 10 luni de Norvegie, lucrurile stau cam la fel, doar că nu mai sunt nemuțumită, ci din contră. În mai, mă deranja lipsa de grabă a norvegienilor, acum le dau dreptate și vreau să trăiesc, nu să mă grăbesc. Avem o singură viață, de care suntem singuri responsabili, nu părinții, nu iubiții, nu copii. Noi. Fiecare pentru viața și alegerile sale. O viață mai ușoară sau mai frumoasă în funcție de cei din jur. Cum am citit în cărțile mele de etologie, oamenii sunt ființe sociale și pot trăi fericiți mai degrabă în trib decât singuri. Deci, dragi membri ai tribului meu, vă mulțumesc că sunteți alături de mine.

Topul articolelor din 2015 arată așa:

 1. Cât mai este darul de nuntă? (50 comentarii) din iunie 2014 
 2. Stiati ca se vand arici de gradina? (42 comentarii) din mai 2013 
 3. Provocarea secreta (12) – Paine de casa (24 comentarii) din noiembrie 
 4. Coaste de miel marinate cu mustar si cimbru (26 comentarii) din august 2013
 5. Pui pe sare (51 comentarii) din februarie 2013

Cu alte cuvinte, aproape identic cu 2014, iar facebook, unde am reușit să fiu ceva mai activă, deși anul trecut doar instagram a reușit să-mi facă față, îmi trimite cei mai mulţi cititori, pe pagina blogului s-au strâns exact 2172 de persoane. O grămadă mare de mulţumiri călduroase ofer și celor 4 bloguri care m-au promovat anul trecut: teoskitchen.ro , danarozmarin.com, toane.ro, tarameainventata.net . 

În 2015 am avut vizitatori din 105 de ţări, iar majoritatea celor care mi-au trecut pragul virtual au venit din România, Statele Unite și Germania.

Sper ca anul care vine să fie mult mai plin, cu multe texte interesante, fotografii frumoase şi aventuri tentante. Povești sunt, trebuie doar să găsesc firul potrivit pentru a le țese aici, în sanctuarul meu.  

Articole similare:

9 comentarii

  1. Nu cred că m-aș putea plictisi de scris pe blog, pentru c-ar fi ca și cum m-aș plictisi de mine însămi. Bănuiesc că cei care se simt plictisiți, sunt mai degrabă dezamăgiți, blogul nu le-a adus faima sau succesul dorit, probabil nu i-a descoperit nimeni și nu s-au trezit vedete peste noapte. Mie mi se pare că dacă dorința de a scrie este sinceră, atunci vei avea intotdeauna ceva de scris și se va găsi cineva să citească. Dacă scrii ca să ai succes atunci trebuie să îi faci bloging „profesionist”, adică să ai strategie de marketing, să-ți construiești un profil, logo personal sau cum se mai numește acum, să studiezi adwords și să-ți construiești o nișă, un public. Toate aceste cer investiții, de timp, de energie, de bani, dar mai ales cer consecvență și disciplină. Ca o slujbă reală. Nu prea poți s-o faci la poezie. Dacă ai satisfacția scrisului atunci nu contează traficul, ci doar locul virtual în care lași o parte din sufletul propriu.

   La mulți ani, Irina și sper să ne citim reciproc cu aceeași plăcere 🙂

 1. Indiferent ca scrii articole zilnic sau doar 8 pe an 😀 eu una ma bucur ca te-am gasit, gasesc interesant tot ce scrii si mai ales ca sunt membru al tribului tau virtual 😀 Multa inspiratie si un an nou foarte bun!

  1. Au fost 8 lunguțe :))))) Dar n-am ajuns încă să număr cuvintele :)))) Am făcut primul pas: am descărcat cele 2000 de poze din telefon, ca să am cu ce ilustra viitoarele articole. Planificarea este primul meu pas, deja am următoarele articole in drafturi, anul acesta vor fi cu siguranță mai mult de 8! Măcar să fie număr, nu cifră 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s