Pagini de jurnal (38)

Ultima pagină de jurnal am scris-o prin august, s-a cam așezat praful peste jurnalul meu, dar m-am gândit că nu strică să șterg măcar virtual niște praf, pentru că în realitate este singura activitate din gospodărie pe care o urăsc din tot sufletul și refuz s-o performez. Noroc cu jumătatea, care pare să fie încântat de tehnologia unui ștergător de praf.

Astăzi… adică ieri, pentru că deja am trecut de mijlocul nopții, a fost o zi lungă, plină cu activități lucrative, pentru slujbă. M-a ținut atât de activă că încă nu dorm, ceea ce e ciudat, de obicei pe la 11.30 începeam să sforăi încetișor pe canapea, la film, sub pătură.

Afară… a nins din nou, cu fulgi mari, dar de data asta nu m-a prins în oraș. De pe canapea, ninsoarea arată foarte bine.

Ce mai gătesc eu… ultima rețetă, preparată azi, a fost o specialitate norvegiană, cu coaste de miel rehidratate și coapte în aburi, cu cimbru, plus niște legume, adică dovleac și sfeclă, stropite cu un pic de ulei sau o felie foarte subțire de unt. Eu n-am pus gura pe miel, în schimb am dat gata niște chiftele de pește (fishcake). Discutam cu ceva vreme în urmă că de când ne-am mutat aici nu mai gătesc așa de mult, dar de fapt, gătesc mai des, doar că mult mai puțin complicat. Am început să folosesc din ce în ce mai multe semipreparate, deși cred că n-am gătit niciodată atâta porc si vită, mai ales hamburgeri, cât am preparat anul trecut. Uneori îmi este dor de rețete mai complicate, sper că reîntoarcerea la blog o să însemne și prepararea de rețete mai complicate, care să ajungă și ele în paginile blogului.

Ce am mai descoperit… Mason Jars – o soluție perfectă pentru prânzul la slujbă, comode și mai ales variate. E plin internetul de variante, dar până la urmă pot fi făcute cu aproape tot ce găsești prin frigider și ar cam trebui folosit.

mason jar

Aștept… spre surprinderea mea, chiar cu nerăbdare, o nouă vizită la Oslo, un punct comun cu pagina de jurnal din august. Atunci mergeam doar o zi ca să vedem Red Bull Flugtag 2015 în fața Operei, acum mergem 2 zile, pentru mine distracție, pentru alții jobbe.

IMG_7401Sunt recunoscătoare… mie. Simt nevoia să mă laud pentru disciplina dovedită în ultimele 6 luni de zile în care m-am ținut de sport, inclusiv un program intens de HIIT, plus nutriție echilibrată, cu numărat de calorii, dar mai important cu numărat de macronutrienți. In ultima săptamâna am reușit în sfârșit să comsum 20% din calorii în proteine, fără să sar baremul de grasimi. Sunt mândră!

Ce filme am vazut… tocmai am făcut o listă cu serialele și filmele din ultima lună.  

Ce carte citesc zilele astea… ceva cu dresarea unui cătel mare și nedisciplinat de către un alcoolic deprimat. Nu e deloc genul meu de carte, nici măcar nu mai știu cum se numește, cred că mă țin de ea, doar pentru că e extrem de ușurică și nu-mi cere prea mulți neuroni.

O fotografie preferată… cascadele înghețate din Bergen.

cascade inghetate din Bergen

Planuri pentru saptamâna viitoare… shopping în Oslo!

3 comentarii

  1. Mă bucur mult că ai revenit la jurnal, dragă Kadia! Jurnalul ăsta e pentru noi, femeile luptătoare, ce era bărbieritul pentru ocupanții englezi ai Indiei în secolul XIX ! 😀 Indiferent de greutăți, de răni, de boli, englezul se bărbierea zilnic și se dichisea din cap până în picioare. Asta, cică, îi menținea moralul!
    Deși e frig și avem și noi niște zăpadă pe-aici, îmi place mult fotografia cascadei înghețate din Bergen.
    Îmi place că ești mândră de programul tău sportiv și alimentar. Mi-ar plăcea să scrii un articol detaliat despre el (în ce constă programul sportiv, ce mănânci și cât etc.)

    Să ai zile senine! ❤
    Pup câte-o urechiușă de pisica! Ce fac Roxana și Miaunică? 🙂

    Răspunde
  2. Era să zic ceva despre dietă că mi-ar prinde bine dar procente, macronutrieți și proteine? Naaah e prea serios pentru mine, încă mai aștept să apară amețita aia de Fairy Goodmother să îmi îndeplinească și mie naibii o dorință

    Răspunde
  3. Ahh dietele, vorba Mihaelei, prea complicat, pe mine m-a apucat depresia cand am invatat acum cativa ani buni ca sandvisul meu plugar (sic 😉 ploughman) cu branza cheddar era tot ce aveam voie sa mananc intr-o zi extrem de grea, iar branza probabil portia pt o saptamana, cand ma apuc sa socotesc imi trece pofta si ma intristez si asa e greu cu hibernarea in care am intrat si energia de ursulet sforaicios in care ma aflu acum, ma consolez ca mananc sanatos. Insa BRAVO tie, esti o sursa de inspiratie, ar trebui sa-mi misc si eu mai des nurii 😀

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s