Jurnal de fitness (săptămâna 32/2017)

Publicat de

Săptămâna trecută am avut 2 ore de sală, am făcut 93194 de pași, în total 61,9 km. Adică în medie, pe zi am făcut 13313 de pași pentru 8.8 km zilnici.

Gadgeturi

Pentru măsurarea activității zilnice folosesc Apple Watch Sport, pentru greutate și grafice folosesc Health Mate App and Health App.

Luni

A fost zi de relaj, mult de lucru la slujbă, astfel încât am reușit să adun doar 20 de minute de mers rapid și doar vreo 4 km de-a lungul zilei, un pic peste media mondială (care se pare că este 4961 de pași – sursa aici – sunt foarte multe păreri pe subiectul ăsta dar studiul de care vorbesc eu pare să aibă foarte mulți participanți). De fapt, în lume arată cam așa (sursa pozei BBC):

_96887226_jtg

Bineînțeles că m-am uitat să văd cum stau românii (cei care folosesc Argus activity monitoring app) pe care se bazează studiul: 4759 de pași pe zi în medie, iar norvegienii fac în medie 5246 de pași.

Marți

A fost zi de HIIT – High Intensity Interval Training – la Barrys Bootcamp. Marți este „leg day” adică majoritatea exercițiilor sunt țintite spre fund, coapse și picioare. Este, cred, cea mai grea zi din serie și după aproape 2 luni de mers săptămânal (2/3 ori pe săptămână) încă reușește să-mi ofere la pachet o febră musculară de toată frumusețea.

 

Miercuri – Joi

Miercuri am avut o zi agitată așa că am atins cu ușurință 10 km, iar joi am alergat între cele 3 clădiri ale universității așa că gol atins, din nou, cu valori similare zilei precedente.

 

Vineri – Sâmbătă

Vineri a fost din nou Barrys Bootcamp – de data aceasta o sesiune generală, probabil cea mai ușoară sesiune din săptămână, așa ca de final. Sâmbătă am avut de mers la cumpărături în cautarea acelui magazin de mobilă, ceea ce s-a văzut imediat pe grafic.

 

 Duminică

M-am învârtit mai mult prin casă pentru că sâmbătă m-am simțit mult mai obosită ca de obicei așa că mi-am luat o zi de pauză.

 

Aplicația mea îmi arată separat per zilele săptămânii versus week-end, unde din cauza sâmbetei nu stau deloc rău.

 

În concluzie, recomand un articol interesant, este in engleză, dar dacă interesează pe cineva o sa fac și un rezumat în română 🙂

2 comentarii

  1. Foarte informativ, eu inca ma lupt cu procrastinarea, incercatul de a scutura toate obiceiurile rele din dieta si stresul, plus altele. Esti un exemplu de urmat. Spor la toate in continuare.

    1. Eu incerc sa renunt la orice gand sau atitudine negativa, conteaza ce fac pozitiv. De exemplu, azi am mancat cam mult dulce, dar am mers 13km – chiar daca sunt pe negativ cu caloriile, ma simt bine ca am mers o parte din ele și am avut o vizita placuta intr-un cartier nou, la baza muntelui. Saptamana trecuta n-am putut sa fac prea mult sport, din motive obiective, independente de vointa mea, dar am reusit sa ajung de 2 ori la gim – o victorie!

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s