Pagini de jurnal (42)

IMG_0017A mai trecut o săptămână, încă nu-mi vine să cred ce repede trece timpul și cât de repede se poate schimba situația. Am fost cumva în stază peste vară, iar acum se precipită din nou pe mai multe planuri: am anunțat proprietarii că ne mutăm, caut deja o companie pentru a cere un deviz pentru mutare, n-avem încă adresa dar, se pare, că o vom primi în curând, am avut o întâlnire cu consilierul financiar și tot nu ne-am lămurit cum se vor face plățile, am comandat o parte din mobilă, în speranța că le primim prin noiembrie și nu înainte.

Astăzi… am avut în plan un traseu de hiking, de pe Sanvikfjellet pe Floyen, apoi coborâre spre Svartediket. Tot în plan ar fi să descriu pe blog traseele mele „montane” preferate din Bergen, probabil nu astăzi, totuși. Am trecut și prin centrul Bergenului, unde am dat peste o întrunire de volkswagen vechi pe Bryggen.

 Afară… e o vreme incredibilă pentru Bergen: soare, senin și doar foarte puțini nori. Ba chiar avem și peste 20 de grade. Un pic peste 🙂

În casă… adică mai exact pe canapea, Roxy doarme cu capul pe mâna mea, așă că scriu cam cu o mână.

Ce mai gătesc eu… azi ar fi fondue pentru că am avut vineri o seară de jocuri, cu fondue și vin alb, și mai am 2 cutii rămase pentru o altă cină rapidă. După mersul pe munte chiar ne merităm cina.

fondue EmmiCe filme am vazut… am urmărit cu mare plăcere o comedie cu Robert de Niro în rolul de libidinos bătrân, cred că rar am mai râs cu atâta poftă. Filmul se numește Dirty Grandpa și e exact așa cum te aștepți. Abia aștept să văd mâine ultimul episod din sezonul 7 GoT – se termină 😦 – a fost mult prea scurt și previzibil. In continuare îmi place imagistica și efectele speciale (de la rochii la decoruri) dar începe să fie just another american story din păcate. Marea mea groază este că lumea o să fie salvată de Bran care dă ochii peste cap, face o vrajă și mor toți răii.

Ce carte citesc zilele astea… am în plan să încep A Gentleman in Moscow de Amor Towles,  pe care am primit-o de la o inimă bună și săritoare.

 

 

Un citat pe săptămână… pentru că uneori am impresia că m-am mutat înapoi în România, în ceea ce privește intriga și jocul politic la locul de muncă, atunci când ți se pune bețe în roate din ambiția cuiva care își vede doar propriul plan și profită de situație ca să-și susțină cazul.

„Bineînţeles că se întâmplă în mintea ta, Harry, dar, pentru numele lui Dumnezeu, de ce ar însemna asta că nu este şi adevărat?” – Dumbledore în Harry Potter

Ce am mai descoperit… cel mai mic bar lângă cel mai mare copac, bănuiesc că din oraș, nu m-am lămurit cu ce este comparat, dar a fost o plăcere să ajung acolo.

 

În plus am mai găsit într-o carte, cred că era de fapt album, o schemă haioasă cu orașul-port care mi se pare foarte ilustrativă:

IMG_4167

Am cumpărat… patul, doar că n-a fost de la Jensen cum l-am pregătit eu de acasă, ci de la Svane, tot o companie norvegiană, dar cu gel peste arcuri. Cam scump, dar cu tot cu tăblie și lada de pat. Chiar e frumos, pe gri închis, cu picioare de stejar de 10 cm. Acum mă întreb dacă Roxy mai încape sub-pat.

De cumpărat… noul tv, că nu sunt convinsă că cel actual supraviețuiește la încă o mutare. Aștept… să văd cum arată noua mea bucătărie și o vizită la Göteborg pe la mijlocul lui septembrie (total neașteptată și neplănuită).

Raportul de fitness… am avut o săptămână de una caldă, una rece, adică o zi foarte activă, cu o zi de muncă pe loc – voi povesti mâine în detalii, ca de obicei. Dar ieri și azi am făcut câte 20 km.

 

Planuri pentru saptamâna viitoare… Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival 2017 adică festivalul de bere și mâncare din Bergen, la care avem deja bilete pentru tot week-endul.

O fotografie preferată… care ilustrează principalul motiv pentru care îmi place în Norvegia: la 5 minute de centrul orașului poți fi pe vârful unui munte (e adevărat mai mititel), dar e ca și cum ai avea un parc pe verticală.

 

IMG_9951

 

  • Eu despre mine
  • Locuiesc in Bergen

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s