Pagini de jurnal (43)

A fost o săptămână plină de sărbătoare, cu o cină romantică în doi, sărbătorind 20 de ani de trai în doi, urmat de Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival, adică festivalul de bere și mâncare tradițională norvegiană despre care am scris deja, iar astăzi am avut ocazia să fac pe ghidului orașului, prezentat destul de rapid în mai puțin de 5 ore.

Afară… a fost soare cu doar vreo jumătate de oră de ploaie, iar acum avem o lună plină, mare, imensă și foarte luminoasă.

IMG_0184
vedere din port spre Nordnes

În casă… am reușit să facem curat ieri dimineață și este plăcut de stat pe canapea, iar Skatt momentan se linge sub măsuța de cafea. Este o activitate foarte placut de privit și de admirat răbdarea și considerația cu care își îngrijește băiatul ăsta blănița.

IMG_0187
Skatt și prietenul lui, măgarul

În bucatarie… nu mai intru până miercuri pentru că am o conferință în centrul orașului și vor găti alții pentru mine. Cred că doar cafeaua de dimineață va fi preparată în bucătăria mea. Ca observație pozitivă, săptămâna trecută am preparat de vreo 2 ori copănele de pui cu legume în sos teriyaki la cuptor, ceea ce a fost extraordinar de gustos.

IMG_0151
pui cu dovleac și ardei cu sos teriyaki chiar înainte de a intra la cuptor

Ce filme am vazut…  am descoperit pe Netflix seria Grand Designs cu diverse case construite în Marea Britanie și mă uit la câteva episoade la rând. Este un subiect care mă interesează din ce în ce mai mult 🙂

Ce muzică am ascultat… azi am mers destul de mult cu mașina și am ascultat ultimul album FAUN

Un citat pe saptamana… 

„You can talk with someone for years, everyday, and still, it won’t mean as much as what you can have when you sit in front of someone, not saying a word, yet you feel that person with your heart, you feel like you have known the person for forever…. connections are made with the heart, not the tongue.” — C. JoyBell C.

Am descoperit… câteva bărcuțe din lemn cu alură vikingă în mijlocul orașului, lăsate în văzul lumii să fie admirate și pipăite. Acum, nu știu dacă partea cu pipăitul era cu voie, dar abia am putut să fac niște poze fără vreo doi moși care pipăiau din greu bărcuțele. Puteai citi cu ușurință plăcerea în privirile lor curioase.

IMG_0190
bărci de lemn ca pe vremea vikingilor expuse pe Bryggen

Am / De cumpărat… rafturile pentru dulap, vreau să am genul de dulap în care intri cu totul, dar încă nu m-am hotărât pentru compoziția și stilul lor. Adică am deja o idee, dar trebuie să mă hotărăsc câte rafturi versus sertare vrem. Și mai ales trebuie să verificăm care este înălțimea cămăruței, așa că avem planificată o vizită vinerea viitoare pentru măsurători.

Aștept… să pună și scara în casă, ceea ce înseamnă ca avem aproape totul gata, ne mai trebuie adresa oficială și plata, plus ceva finisări, care probabil vor lua mai mult timp decât mă aștept eu.

Am învățat… că dacă insiști până la urmă primești ceea ce-ți dorești.

Mă gândesc… că mâine trebuie să mă trezesc de dimineață și e cam târziu deja, iar dorm puțin. În plus, Skatt e mai rău ca un ceas deșteptător, pentru că nu poți să-l pui pe snooze.

Planuri pentru saptamâna viitoare… dacă vremea permite, o vizită la o construcție hitleristă, să vedem unul dintre cele mai mari tunuri anti-navale aflat pe o insulă numită Sotra.

O fotografie preferată… o vedere asupra orașului de pe Floyen, pe care l-am vizitat din nou azi, pentru o scurtă plimbare în josul dealului.

IMG_0112

 

6 comentarii

    • Ar putea fi, mie îmi plac enorm emisiunile astea. Mai este o emisiune cu un tip și o tipă care încearcă să găsească casa visurilor pentru clienți dispuși să cumpere. Recunosc că le prefer pe astea cu construitul casei 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s