Mi-am cumpărat carte…

stephen king… așa cadou pentru sufletul meu după o restricție auto-impusă de luni bune, pe care am încălcat-o deja luna trecută în Stockholm, când am cumpărat două cărți de Stephen King. Și de bucurie că mi-am numărat cărțile cu o aplicație, libib, mai exact cele 527, am considerat că este cazul să ajung la un număr mai rotund, adăugînd încă 3 cărți. Biblioteca lipsește încă, este comandată, dar probabil va mai dura ceva până va fi livrată. Dacă am noroc ar putea veni săptămâna viitoare înainte de anul nou, dar cel mai probabil voi intra cu cărțiile în cutii în noul an. Dar, de încântare sau de oboseală, am început din nou să citesc multe cărți dintr-odată, n-am idee de ce. Dar pot să povestesc.

 

dan brown

Am început cu The long walk a lui Stephen King, o idee interesantă, cumva similară cu Jocurile Foamei, dar mult mai plicticoasă. Un group de 100 de băieți se înrolează pentru a merge la moarte sigură. La propriu. Câștigătorul este ultimul rămas în picioare, mergând constant cu nu mai puțin de 6 km/h, cei care încetinesc sau se opresc sunt împușcați pe loc. Asta e. Adica, da, doar asta e cartea. Ești în capul unuia dintre participanți care descrie ce se întamplă în jur și în mintea lui. Recunosc că pe la jumătatea cărții am început să răsfoiesc nelămurită dacă se mai întâmplă și altceva. Dar nu. Concluzia: mi-a plăcut ideea, dar păcat de scriere, total necondimentată.

oathbringerAm trecut la a doua cartea cumpărată, tot Stephen King: Finders Keepers care s-a dovedit a fi mult mai interesantă. Un autor excentric este ucis de un fan în căutarea unor manuscrise nepublicate. Povestea alternează între trecut și prezent, iar deocamdată mi se pare foarte interesantă. Doar că între timp am primit Origin de Dan Brown așa că am lăsat un criminal pe noptieră ca să descopăr adevărul superm care va distruge toate religiile lumii. După vreo 6 capitolașe de întâlniri neverosimile și personaje căzute în fund de importanța proprie și inteligența autoproclamată dar nedovedită, am abandonat  inventatorul futurist, ateist și miliardar a lui Brown ca să mă imersez din nou în lumea lui Kaladin. Pentru că, cu foarte mare încântare am descoperit că Brandon Sandersson a scos a treilea volum Oathbringer din The Stormlight Archive de care nu mă pot despărți. Are cam 1250 de pagini așa că am ce face de sărbători.

Yrsa Sigurdardottir

Dacă totuși reușesc să o termin, am primit și următoarea carte a lui Ken Follett, A Column of Fire tot un mastodont de aproape 1000 de pagini. Și pentru că aș putea să rămân fără carte pe noptieră, tocmai mi-am cumpărat Why Did You Lie? de Yrsa Sigurdardottir, deja în poștă! Mi-era dor de cărțile negre și ținuturi înghețate 🙂

Deci, urez Sărbători fericite! Ale mele sigur vor fi având în vedere lista de mai sus 🙂

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s