Pagini de jurnal (47)

Pagini de jurnal (47)

Săptămâna trecută… a fost peste medie de activă. Am fost din nou în Geneva pentru câteva zile (tocmai mi-am adus aminte că am refăcut lista cu restaurantele preferate) și ne-am întors la timp in Bergen pentru un mic festival culinar local (mult mai mic decât în anii precedenți). Am cumpărat lefse – un desert local, un fel de aluat copt și umplut cu unt și zahăr; plus mezeluri.  

În casă… am terminat cu rearanjatul cutiilor din Geneva, ba chiar și biroul meu este acum liber și gata de lucru. Am redecorat trei camere ca să includem mobila și decorațiile noi. Biroul l-am schimbat 80%, am păstrat doar scaunele, sertarele și imprimanta. Colecția Star Wars de displate a ajuns în dormitorul mic, iar măsuța rotundă și scaunele au ajuns în bibliotecă. Aș zice că în sfârșit am impresia că fiecare cameră este aranjată și funcțională. Normal, acum vreau să schimb din lucrurile care s-au învechit sau nu ne plac, cum ar fi canapeaua din dormitorul mic. A, și montatul televizorului din dormitor după ce vine bara de sunet (cândva în septembrie). 

în urma unui story de pe instagram … am eliberat biroul, ba chiar mi s-a făcut un bine cu forța: Windowsul a fost reinstalat. Bun, trebuie marturisit că prefer să folosesc Apple. Acest PC este folosit doar la aplicațiile care nu merg pe Apple OS, de obicei microscopie.
”cățelul” a supraviețuit cu brio drumului din sud în nord
biblioteca mai puțin, unul dintre cuburile colorate a fost complet distrus, iar colțurile și laturile au avut nevoie de un retuș
Masa o să fie rearanjată (mutată lângă peretele opus rafturilor negre, dar pentru moment televizorul este depozitat acolo): intenția este să putem trece nestingheriți pe lângă ea în orice direcție.

Ceva testat și preferat… m-am dat cu diverse produse de la Rituals profitând de o promoție. Încercasem mai de mult (într-un hotel cred) seria Dao  în sticluțe verzi, pe care le-am căutat câteva luni bune până au reapărut pe piață, rebotezate Jing. Am încercat săpunul și mai nou o versiune adaptată pandemiei cu antibac, am primit cadou o serie albă, Savage Garden, săpun și cremă (foarte plăcută). Parfumul de cameră însă nu-i pe placul meu, prefer seria Fjord de la Skandinavisk.  

Ce filme am văzut…  Nine Perfect Strangers – m-a prins serialul și deocamdată singurul reproș este că nu pot să-l văd cap-coadă. Până săptămâna următoare am uitat complet ce s-a întâmplat în ultimul episod. În schimb am dat peste o serie italienească (yep, m-a uimit și pe mine că urmărim o emisiune în italiană) dar ideea e superbă: strâng câteva vedete și îi pun să fugă și să se ascundă prin Italia. În primul sezon au plecat din Roma, în sezonul doi sunt în Veneția – iar imaginile sunt superbe. Nu mai zic de ideile lor de deghizare și strategiile de evadare. Emisiunea se numește Celebrity Hunted.   

Ce citesc… sunt cam la prima treime din al patrulea volum din The Stormlight Archive de Brandon Sandersson, Rhythm of War. M-a prins foarte greu și am citit mai ales în avion, deci puțin de tot. Am însă planuri mari cu listele mele de cărți pentru că tocmai am descoperit un teanc lăsat pentru momentul în care terminam de aranjat casa (acum aproape 4 ani).  

Un citat pe saptamana… 

„Viaţa poate fi trăită oriunde. Decorul nu are nicio importanţă, esenţială este intensitatea.” — Cezar Petrescu

Planuri pentru saptamâna viitoare… reîncep slujba, deci am de trecut printr-o listă cu vreo 10 intrări pe care trebuie să le bifez cât de curând. Dar în week-end am fost invitați la o petrecere rusească /party!  

O fotografie preferată… agenda mea de anul acesta, care în ultimele 2 săptămâni a stat închisă pentru că am decretat vacanță parțială (adică am rezolvat doar treburile urgente).   

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s