Podul Øresund

Unul dintre cele mai plăcute momente ale zilei de ieri a fost aterizarea pe aeroportul din Copenhaga, unde am prins, în sfârșit, o zi fără ceață, deși înnorată, dar am putut vedea podul Øresund în toată măreția lui, printre picături de ploaie. Cu vreo 3 ani în urmă am avut ocazia de a-l parcurge cu trenul, dinspre Copenhaga spre Malmo și return, dar n-am văzut mare lucru din el.

Podul ăsta are aproape 8 km în lungime și pe lângă cele două linii de cale ferată are și patru linii pentru mașini, fiind cel mai lung pod european cu dublă folosință tren-automobile. Ce pot eu să adaug este că priveliștea este impresionantă și îmi pare doar rău că am stat în spatele aripii de avion, așa că pozele nu sunt grozave, dar m-am bucurat să-l (re)văd.

spre Copenhaga 2014 podul oresund 2014 podul oresund 2014 podul oresund 2014 podul oresund 2014 podul oresund 2014 podul oresund 2014

2 comentarii

  1. Podul asta l-am trecut si eu pe lista de parcurs sau macar vazut de cand am vazut un serial politist suedez (Broen – Podul, sau asa ceva ii zice) in care politistii din Malmo si Copenhaga colaborau la rezolvarea cazurilor. Abia astept sa vad si restul aventurii voastre. Sa-mi prinzi si mie un trol 😀

    Răspunde
  2. Spectaculoase poze, mai ales ultima. Am vazut si eu un documentar de travel despre Danemarca si de atunci ma tot gandesc la Tarile Nordice, dar din pacate bugetul momentan ma tine departe.

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s