2018: Gânduri de an nou

Rămas bun, 2017 și bine ai venit, 2018! Nu mă pot plânge de anul trecut, până la urmă am reușit să facem cam tot ce am avut în plan, dar cu mult mai multă energie si efort decât am anticipat. Sper ca anul ce vine să fie mai binevoitor pentru că am din nou o listă destul de lungă de planuri și dorințe.

Planuri referitoare la cărți:

1. Să citesc cel puțin 24 de cărți, am pornit deja provocarea pe Goodreads și am ajuns deja la jumătatea lui Oathbringer, dar am citit mult mai puțin decât mă așteptam în mini-vacanța asta.

2. Să termin de aranjat „biblioteca”, adică să-mi vină rafturile comandate și să scot cărțile din cutii. Este singura camera încă plină cu cutii și nu-mi dă pace.

3.  Să public pe blog măcar un articol pe săptămână despre o carte citită recent. Deși, aș putea scrie aici: să scriu pe blog măcar un articol pe săptămână despre orice. N-am mai scris de mult nimic și mă simt împrăștiată între zeci de treburi minuscule dar necesare.

Planuri referitoare la călătorii:

IMG_87241. Să mergem într-o țară nouă. Recunosc că nu-s deloc motivată să mai planific călătorii lungi, mă obosesc foarte mult și de fiecare dată ajung să mă gândesc obsesiv la ceea ce se întâmplă acasă, la slijbă și la ce fac cei lăsați de capul lor ( de la pisici la studenți). Dar în același timp văd pe instragram (pe care încă nu l-am abandonat, poate că este mult mai simplu să urmărești poze decât să citești texte în pauze scurte) fericirea celor care sunt plecați în vacanțe. Ămi e dor de o vacanță fără treabă. Undeva pe o insulă. De exemplu, Lanzarote. Mi s-a pus pata asta pentru că veneam la un moment dat dintr-o călătorie scurtă nu mai știu de unde și am ajuns în același timp cu un zbor din Lanzarote. Am reținut pentru că mi-a plăcut numele și pentru lumea cobora în pantaloni scurți și șlapi într-un Bergen cu ploaie și 10 grade.

beaches-in-lanzarote-lanzarote-el-golfo-atlantic-ocean-near-lago-de-los-clicos-in-canary-islands-491-eeec

N-aș zice nu nici la o călătorie în Japonia sau Thailanda. Mi-e cam târșă de zborul lung, nu neapărat din cauza timpului, de obicei citesc așa că îmi plac zborurile lungi, dar înțepenesc pe scaun. Poate Croația (avem zbor direct în Pula 😀 ) sau Santorini.

2. Să vizităm mai mult în jurul orașului. Anul trecut am fost la Flam, dar am planuri de câteva alte locații în jur. Încă nu-mi revin cât de frumoasă este zona asta a Norvegiei.

3. Mai multe călătorii montane. Anul trecut am făcut doar traseele de concurs și două drumuri scurte pe cel mai ușor munte (deal) din oraș. Poate anul ăsta facem unul nou (munte sau traseu). 🙂

Planuri personale:

1. Să scad 2 kg sub greutatea minimă a anului trecut, nu de alta dar am descoperit un magazin cu niște rochii superbe.

2. Să mențin ritmul de mers la sală din ultimele luni. Anul trecut am reușit să dublez prezența de la 25 de sesiuni în 2016 la 58 de sesiuni in 2017. Acum, scopul meu pentru 2018 este de 104 sesiuni, adică în medie 2 dăți pe săptămână.

4. Să mănânc mai sănătos, ceea ce înseamnă mai puține dulciuri rafinate și mai puține zile de supraîmbuibare, adică consumul peste 2000 de kcal.

6. Să fac mai multe poze, mai ales că am primit cadou un telefon nou care îmi place foarte-foarte mult! Normal, că ar trebui să-mi car camera mai des prin călătorii, în continuare este preferata mea în ceea ce privește calitatea.

IMG_9300.jpg

7. Să gătesc mai des și să testez din nou rețete noi. Am inceput deja să mă „bucur” de bucătăria mea nouă, dar îmi ies doar jumătate din rețetele testate. Trebuie să îmi cresc randamentul.

8. Să beau mai mult ceai, mai ales că am realizat că am 2 rafturi pline cu cutii de ceai și încă mai cumpăr 🙂

9. Să facem grădina cât mai curând ca să ne bucurăm de puținele zile cu soare din Bergen.

10. Să mă bucur mai mult de ceea ce am reușit să fac și să mă îngrijorez mai puțin de ceea ce va fi. Asta va fi probabil cel mai greu de îndeplinit.

Și cu asta, zic din nou: Bine ai venit, 2018!

DSC03339

8 comentarii

  1. Deşi pare cel mai greu de îndeplinit, punctul ,,10”, din ,,planuri personale” pare şi cel mai important. Îţi doresc să îl poţi împlini, alături de toate celelalte! La mulţi ani, cu realizări!

    Răspunde
  2. La mulți ani și numai bine în noul an! Sper să reușești să faci cât mai multe din ce ți-ai propus și să te bucuri de ce ați realizat.

    Răspunde
  3. la mulți ani! aștept să ne spui cum este oathbringer! eu aștept încă să termine tușa vero de tradus words of radiance și de publicat (cei de la palladin). sperasem să apară de bookfest, dar… n-a fost să fie, așa că acuma sunt la brett (și cumva mi-e ciudă că ritmul de citit din vacanța aceasta a fost mai molcom decât crăciunul trecut).

    Răspunde
  4. La multi ani si sper sa se implineasca toate dorintele! Te admir ca esti organizata, eu m-am „imbolnavit” de lene pe blog si in viata, de aia nici retrospectiva anului trecut n-am mai facut-o 🙂

    Răspunde
  5. imi place mult lista de la inceputul articolului. e cam ce mi am pus eu in gand pentru anul asta desi nici anul trecut nu pot spune ca am fost prea mult in prima coloana dar mereu e loc de mai bine.
    an nou cu bine sa aveti!

    Răspunde
  6. Să îți ajute Dumnezeu să îți îndeplinești planul! Să aveți un an cu sănătate, multe bucurii și liniște! ♥

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s