28 de gânduri despre “3 sabii din bronz la Møllebukta

  • ;) a meritat drumul pana la el, mai ales ca sunt situate langa un parc cu alei frumoase si un cartier de case in care pare foarte placut de locuit.

  • Monumentul numit Sverd i fjell (adica Sabii in munte) a fost ridicat in cinstea victoriei Regelui Harald Hårfagre din 872, in urma careia s-a format regatul Norvegiei. Cea mai mare dintre sabii se zice c-ar reprezenta sabia Regelui Harald, iar cele doua mai mici cei doi regisori infranti. Se zice c-ar fi un monument al pacii pentru ca sabiile sunt infipte in piatra pentru ca sa nu mai fie niciodata folosite. Sunt convinsa ca mai pot fi asociate multiple alte semnificatii acestui monument.

 1. Pingback: Miercurea cu cântec – 12 « Colţu' cu muzică

  • ei, da! Pe marginea unui fiord ca sa fie vazute cam din orice unghi. Sunt chiar impresionante, pe masura ce te apropii si vezi cat de mari sunt de fapt.

 2. Pingback: INTRE VIN SI BERE - CIDRUL - Rețete culinare

 3. Faine sabii… dar cam mari, daca vrei sa sterpelesti una e foarte greu de carat… habar nu am ce a fost in capul lor cand le-au facut asa mari :(… Dar eu altceva vroiam sa zic :D :D…

  Batranetile se petrec in Florida… ori altundeva unde este cald si bine…
  Nu e indicat ca la batranete sa stai la frig… Norvegia este pentru tinerei in care fierbe sangele :))))) si aci se racoresc !

  • le-au facut ca sa se vada! Sunt pe marginea unui fiordel si aveau nevoie de obiect de referinta. Mie imi pare doar rau ca n-am fost seara, se pare ca sunt luminate si arata feeric.
   Cat despre Florida: eu sunt de parere ca daca stai la caldura te tampesti. Caldura este pentru sedentari si lenesi, ce poate fi mai frumos decat o tara plina de ape si munti? Cu ziua de 6 luni si noaptea alte 6 luni? E taram de basm. Iar la batranete n-am de gand sa raman anchilozata pe plaja ci sa-mi bat cararile de care n-am avut timp in tinerete. In plus, oi fi eu tanara, dar sangele meu sigur nu fierbe. E mai degraba albastru :)))

Ce părere ai?

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s