In Jurul Kadiei

Tort de biscuiți cu iaurt și afine

Desertul acesta cu iaurt este unul dintre preferatele noastre, nu foarte dulce, dar aromat și gustos. Se prepară destul de repede, dar timpul de așteptare este cam lung. Prima variantă am făcut-o cu zmeură și biscuiți oreo, aceasta este cu biscuiti simpli și fără unt.

Tort de biscuiți cu iaurt și afine

Am pus biscuiții cu cremă în robot, întregi, am adaugat esența de vanilie, două linguri de miere și crema de brânză, apoi am amestecat până la omogenizare. Blatul de biscuiți l-am întins într-un castron de sticlă cu pereți înalți și l-am păstrat la rece până am preparat crema.

Am hidratat gelatina în 100ml de apă, încălzită apoi până la dizolvare, fără fiebere. Am bătut smântâna peste care am adaugat iaurtul, mierea și gelatina. Am amestecat până la omogenizare, am turnat crema peste blatul de biscuiți și am adaugat afinele, eu am avut doar congelate. Am lasat peste noapte la rece (frigider). Eu n-am folosit hârtie și nici forma cu pereți detașabili pentru ca n-am prea avut loc un frigider și am preferat un castron cu diametrul mai mic, dar înalt. Cu toate acestea, n-am avut nicio problemă să scot felii perfecte pentru a le aranja pe farfurie.