Alintă-mi, Doamne, dorul de cărți!

În Berlin, pe o stradă centrală, dar în același timp ascunsă, la stânga pe Unter den Linden, cu spatele la Poarta Brandenburg, pe Friedrichstraße se află Dussmann das KulturKaufhaus – locul pierzaniei mele în Berlin, aproape întotdeauna aglomerat, dar nici că-mi pasă. După ce trec de ușile duble, mă strecor printre cărțile în germană, până în spatele librăriei, unde printr-un coridor larg, decorat masiv, ajung la o librarie englezească de unde n-aș mai vrea să plec. Este genul de loc unde aș sta cu orele, unde întotdeauna găsesc ceva amuzant, interesant sau de aratat, de unde am plecat de fiecare dată cu cel puțin o carte (cumpărată și ambalată) într-o pungă colorată, întotdeauna glumind cu fetele de la casă care mi-au atras atenția de nenumărate ori că nu se fotografiază în librarie (decât așa pe furiș, câte o poză). Ei, am devenit expertă în fotografia pe sub mână, cu telefonul. Înțeleg de ce nu-i voie în muzeu, dar nu pricep de ce n-am voie în librărie, mai ales dacă nu folosesc blitz și nici nu deranjez clienții. Mi se pare mult mai rău să le citești cărțile, dar practica asta pare mai degrabă încurajată. Poate pentru că n-ajungi niciodată să termini cartea, dar te-a prins și vrei să știi cum se termină așa că o cumperi 😀

Oricum nimeni nu se va pune între mine și pasiunea mea de a colecționa imagini cu cărți, cu care să-mi hrănesc sufletul la nevoie.

Luna trecută libraria (asta a) mea de suflet (printre multe altele) avea scoase în față cărți pentru perioada de sărbători, mai ales povești, mistere și crime. Cum să nu fotografiez așa ceva? Printre altele voiam să le am ca referință, în caz că intram în pană de idei de cadouri.

Ei, ce ziceți de pozele mele făcute pe furiș? De data asta nici nu m-au prins 😉

Berlin, 2013 Dussmann das KulturKaufhaus Berlin, 2013 Dussmann das KulturKaufhaus Berlin, 2013 Dussmann das KulturKaufhaus Berlin, 2013 Dussmann das KulturKaufhausUltima poză este facută de Vladen peste umărul meu, deh, ne dăm și talente! Acum sinceră să fiu, voiam să păstrez memoria cărții asteia pentru că mă interesa și voiam să citesc câteva păreri înainte de a o cumpara. Și uite așa am aflat că este a opta carte dintr-o serie, primele cărți fiind destul de apreciate. În orice caz consider că merită atenția mea.

7 comentarii

  1. Mă apuc și eu să caut ”The adventure of the Christmas pudding” 😀 Sună interesant!

    Răspunde
    • Tocmai de aceea am fotografiat-o! Ca sa-mi aduc aminte de ea si sa vad despre ce e vorba. Nu stiam de ea.

      Răspunde
  2. Si prin Antwerpen mi s-a mai intamplat sa mi se spuna ca nu am voie sa fac poze in librarii.. Dar ca si tine, cine sa asculte? 😀

    Răspunde
    • Da, zau asa, as ramane fara material pentru blog daca n-as mai fotografia si pe sub mana. Ba chiar face sportul mai interesant. Inteleg atunci cand poti deranja sau strica ceva, dar in librarie nu inteleg de ce. A, si in supermarket mai au pretentia asta, sau in magazinele de haine.

      Răspunde
  3. As putea spune ca ai ajuns in paradis, Kadia! Asta ca sa nu pomenesc si de paradisul din casa ta, pe care l-am vazut aseara in toata maretia lui pe fb… Am in cap cateva modele de biblioteca, dar pana cand voi vedea una asa cum visez in casa mea, mai e de asteptat…

    Răspunde
    • Am visat la o biblioteca mare de cand ma stiu, acum am una, dar nu sunt foarte multumita. De fapt, am vreo 3, dar tot visez la o camera cu biblioteca pe toti peretii, ca in conacele stravechi despre care citeam in carti cand eram mica.

      Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s