Vapiano (Lausanne)

Vapiano Lausanne aprilie 2014Am vrut să scriu despre Vapiano din septembrie 2012 când am descoperit localul in Berlin. De fapt, povestea este chiar mai lungă de atât pentru că primul restaurant l-am zărit in Potsdamer Platz, unde am admirat coada imensă și fericirea consumatorilor. Având băncuțe de lemn și mici ghivecele cu diverse plante aromatice m-am indragostit imediat, însă n-am reușit să găsim o masă liberă în niciuna dintre zilele următoare, deși reușisem să-l conving pe Vlad să-și sacrifice o masă pentru a-mi face mie plăcere (chiar și acum după ce am repetat experiența de nenumărate ori îmi spune că nu le lipsește decât o halcă de carne bine făcută în meniul lor).

În septembrie 2012, fiind la o conferință în Berlin, am fost cazați în complet altă parte decât locul nostru obișnuit, așa că m-am trezit trecând zilnic pe lângă un Vapiano imens, la fel de frumos decorat și cu cozi mult mai mici (e adevarat că și programul meu era mai flexibil pentru că am stat vreo 10 zile în oraș), așa că am reușit să prind chiar două mese în noul meu restaurant favorit.

Procedura este următoarea: la intrare ți se dă un card, unde acumulezi diverse cumparaturi: paste, pizza, anti-pasti, salate, dolci (adică desert), băuturi (inclusiv vin, șampanie sau bere). Pentru fiecare dintre acestea ai o secțiune dedicată pentru preluarea și executarea comenzii, de obicei pastele au cele mai multe „case”, dar la nemți și pizzele erau numeroase. Probabil numărul acestora depinde de preferințele clienților. La final plătești ce ai consumat și adunat pe card. Singura problema este când vrei să-ți iei de la fiecare tejghea câte ceva, dar poți da comenzile, apoi revii să-ți iei farfuriile. Mie îmi place să privesc procesul, așa că întotdeauna mă lălăi la fiecare comandă.

Vapiano Lausanne aprilie 2014

Vapiano Lausanne aprilie 2014 5 Vapiano Lausanne aprilie 2014 4

Maslinul din centrul restaurantului este unul dintre simbolurile marcii
Maslinul din centrul restaurantului este unul dintre simbolurile marcii
Locul unde se fabrica pastele, sub privirile clienților
Locul unde se fabrica pastele, sub privirile clienților

Am incercat toate categoriile si salatele, bruschettele, pizzele și pastele, e adevărat nu tot ce oferă pentru că poți face combinații și cred că este imposibil să încerci tot ce oferă. Decât poate dacă îi vizitezi zilnic. Menul îl puteți vedea aici, deși există și specialități locale ale restaurantelor. Ultima comandă a fost: bruschetta (2 felii de ciabatta cu roșii marinate în ulei de masline și usturoi), salata caprese (roșii cherry cu mozzarella, stropite cu ulei de masline și oțet balsamic), tagliatelle pesto rosso (cu roșii uscate, pesto de roșii, ricotta, semințe de pin) și două pahare de St. Saphorin Pinot Noir – Preț: 45 chf

Bruschetta (ciabatta cu roșii marinate în ulei de masline și usturoi)
Bruschetta
Salata Caprese
Salata Caprese
Tagliatelle Pesto Rosso (cu roșii uscate, pesto de roșii, ricotta, semințe de pin)
Tagliatelle Pesto Rosso

Vapiano Lausanne aprilie 2014

De ce îmi place atât de mult?

Pentru că am posibilitatea să privesc cum fac pastele, mai ales că am învățat niste trucuri foarte utile, pe care mi le-am exersat în bucătăria proprie și pastele mele au devenit brusc mult mai bune. Pentru că serviciul este totuși destul de rapid (10-15 minute), cu produse proaspete, care miros divin. Pentru că toate restaurantele în care am fost (in Germania sau în Elveția) sunt luminoase, aerisite, pline de ghivece, iar decorul mă încântă de fiecare dată. Pentru că nu trebuie să aștept după un chelner, dar mesele sunt intotdeauna curate și aranjate.

7 comentarii

    • Este unul dintre restaurantele mele preferate, pe care nu ezit sa-l recomand indiferent de persoana, daca am reusit sa-l conving pe Vlad, care e foarte mofturos atunci oricui poate sa-i placa. Atmosfera este superba, desi restaurantele din Elvetia sunt mult mai putin aglomerate decat cele din Germania, ceea ce pe mine ma bucura. S-ar raspandit destul de mult, dar din pacate nu-s interesati sa-si extinda franciza in Romania, cel putin asa zic ei pe site. Cine stie poate ii va convinge vreun om de afaceri din Romania cu mult talent si suficiente fonduri. Insa sunt destul de raspanditi prin Europa, asa ca merita sa incerci daca numeresti pe langa vreunul. Ai o harta cu raspandirea lor aici: http://www.vapiano.com/en/home/#c11

      Răspunde
      • Eu nici n-am nevoie sa fiu convinsa, pentru mine mincarea italiana nu prea are egal. Acum locuiesc in Barcelona, dar vad ca nici in Spania nu se inghesuie. Poate-i nimeresc intr-o vacanta.

        Răspunde
  1. Ah, ador restaurantul ăsta! Am mâncat o singură dată într-unul, la Viena, era chiar pe 31 decembrie 🙂 Mi-a plăcut şi faptul că au ghivece cu verdeţuri proaspete, iar mâncarea a fost bună-bună!
    La un moment dat a fost unul deschis şi prin Bucureşti, dar nu ştiu ce s-a mai întâmplat cu el…n-am fost niciodată acolo.

    Răspunde
  2. La mine probabil ca nu-i nici o sansa sa ajunga franciza asta, deci obligatoriu se cere o vizita pe continent si daca trebuie, trebuie! Abia astept sa ajung si eu sa-l vizitez, suna minunat 😀

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s