BLT Steak (NYC)

Unul dintre restaurantele noastre preferate din New York l-am descoperit datorită Giorgiei, care ni l-a recomandat într-un comentariu pe blog și careia îi mulțumesc din nou. După ce am citit recomandarea ei am mers pe site-ul lor, unde ne-am convins că oferta culinară se potrivește perfect gusturilor noastre, cel puțin la nivel conceptual (denumiri, descrieri și imagini).

BLT Steak New York Mai 2014 blt-steak-new-york-map

A doua mișcare (foarte deșteaptă) a fost să rezervăm o masă în ultima seară petrecută pe tărâm american. Am ajuns tocmai la timp, poate chiar cu vreo 2 minute întârziere, dar ne-am felicitat unul pe altul în minutul de așteptare până am fost conduși la masă: locul era plin ochi cu lume și nu orice fel de lume, ci BLT Steak New York Mai 2014costume serioase și rochii vaporoase. Ups, facem noi, turiști comozi, în blugi, pantaloni scurți, tricouri și bluze înflorate, spre norocul nostru curate, ca tocmai trecuserăm pe la hotel. Înghițim în sec, zicem asta e, am intrat trebuie să jucăm în horă, hai să vedem cum decurge seara. Pentru noi „steakhouse” înseamnă un restaurant informal, cu grill și terasă, ca la nemți. După vreo jumatate de oră remarcăm că de fapt nu suntem singurii în pantaloni scurți și că lumea e relaxată, dar este posibil să fi fost influențați de berea / vinul consumat. Acum, gândind retroactiv, chiar nu am nimic de reproșat, serviciul impecabil, cu zâmbetul pe buze, mereu atenți, fără să-ți stea în suflet și cu voie bună, ba chiar puși pe glume: Vlad a reușit să tragă un cot sticlei lui de bere, dar a prins-o la timp, primind laude de la chelnerul pregătit să strângă dezastrul.

Mâncarea a fost extrem de reușită, însă porțiile atât de mari încât aș fi mâncat de două-trei ori din cratița respectivă, dar am văzut că majoritatea clienților își luau resturile la pachet. Au vrut să mi le ofere și mie, dar plecam a doua zi și parcă nu voiam să am grija unui pui reîncălzibil. În schimb, am cerut rețeta de popovers, mândria restaurantului, care mi-au plăcut în mod deosebit. Abia după ce am primit cartonașul am realizat că rețeta o primisem deja în coșulețul cu popovers. Ei, minunățiile astea de popovers sunt niște pâinici foarte aerate și crescute, excelente când sunt calde. Bineînțeles că le-am încercat acasă, dar n-au ieșit la fel, e adevarat ca am făcut tot felul de greșeli, dar acum știu cum să le fac și cu siguranță mai încerc. În plus, brânza noastră de Gruyere nu-i ca cea americană. Rețeta o gasiti aici: BLT popovers.

Din meniul lor eu mi-am ales pentru cină: Roasted Beets și Lemon-Rosemary Chicken, iar el Prime Hanger Steak cu cartofi prăjiți și vreo două sosuri. Pozele sunt slabe, din cauza luminii aproape absente. Chiar nu inteleg ce este cu moda asta de a mânca pe aproape întuneric, eu cred că mâncarea trebuie admirată înainte de a fi ingerată.

aperitiv
aperitiv

BLT Steak New York Mai 2014

BLT popovers
BLT popovers
BLT Popovers
BLT Popovers
cartofii prajiti
cartofii prajiti
Prime Hanger Steak
Prime Hanger Steak
sosurile
sosurile
Lemon-Rosemary Chicken,
Lemon-Rosemary Chicken

PREȚ: 160 USD (2 persoane)

2 comentarii

  1. […] descoperit brioșele astea pufoase numite popovers la un restaurant în New York, BLT Steak, unde a fost prima dată în viața mea când am cerut o rețetă de la un restaurant. Ba nu, a […]

    Răspunde
  2. Super, chiar ma bucur ca vi-a placut! In curind organizez o aniversare si cred ca voi merge la BLT. O sa va mai dau si alte recomandari cand o sa mai veniti la NY.

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s