Gata de drum!

În zece ore vom pleca din nou la drum, doar pentru restul săptămânii, dar suficient cât să-mi fac numeroase planuri. Am terminat de făcut bagajele, ceea ce nouă ne ia destul de puțin, cred că în maxim două ore, indiferent de destinație avem bagajele făcute, după o rutină obișnuită. Mergem cu SAS, așa că un bagaj la cală e inclus și am un bagaj micuț special pentru călătoriile scurte, plus un bagaj de mână. Înainte de a mă apuca de bagaje verificăm vremea la destinație. Pentru Bergen se anunță ploaie și între 11C și 19C, deci renunț la rochiile avute în plan și pun:

Bagaj

În bagajul de cală:

– o pereche de pantaloni în plus, tricouri pentru câte zile plecăm plus unul suplimentar, pentru situații neprevăzute (pătat, rupt, ud, etc.); exact același lucru cu lenjeria intima, șosete, plus un set de pijamale; adaug 2 pulovere și canadiana pentru ploaie.

– verific gentuța de baie, intotdeauna pregătită: periuțele de dinți, deodorante, crema de mâini, cea de soare nu-i necesară, așa că n-o car după mine, tampoane, pansamente pentru eventualele tăieturi, bătături, etc.

– verific punguța de medicamente, în care avem doar câteva pastiluțe gen paracetamol sinus (mai ales dacă avem de ținut vreo prezentare sau ceva pentru durerile de cap ulterioare), modafen, algocalmin, rinofug, colebil, omez și aciclovir.

– ghidul de la DK din colecția mea de locuri vizitate.

– prizele norvegiene sunt ca cele germanice, așa că n-am nevoie de adaptor, dar pentru Anglia, SUA sau alte țări trebuie verificat tipul de priza și adaptorul necesar.

– o gențuță pentru plimbările din oraș, în care să-mi țin prostiuțele gen șervețele, portofel, bilete sau alte mărunțișuri adunate pe drum.

Pe Urliken Norvegia

În bagajul de mână:

– biletele de avion, actele, rezervarea de la hotel, adresa acestuia și eventualele carduri de fidelitate.

– portofelul cu cardurile și francii elvețieni, plus un portofel de călătorie cu valuta de la destinație, în cazul acesta sunt coroane norvegiene (NOK). Resturile le păstrez în plicuri, în sertarul special destinat călătoriilor, care are actele noastre, ale pisoilor, valuta și diverse carduri (mai ales expirate).

– cablurile de încărcare pentru brățara NikeFuel, pentru telefon, iPad și calculator.

– pus la încărcat peste noapte: telefonul, iPadul, calculatorul, bateria aparatului foto care vor fi puse în bagaj chiar înainte de plecare.

Norvegia

Cred că n-am mai așteptat de mult o călătorie cu atât de mult entuziasm.

8 comentarii

  1. Sa ai mai mult spre 19 grade si sa fie o calatorie fara ploaie! Drum bun! 🙂

    Răspunde
    • Si eu sper, mai ales ca planuiesc cel putin o calatorie pe cel mai mare fiord norvegian si cateva drumetii pe muntii din jur. Multumesc!

      Răspunde
  2. frumoasa schema de bagaj! si eu am o lista tipica pentru calatorii la munte sau la mare 🙂 E intr-adevar de mare ajutor, în entuziasmul pregatirilor, e foarte posibil sa uitam lucruri importante, ce nu pot fi procurate în calatorie. Imi place modelul vostru.
    Vacanta placuta si abia astept impresii de la noua destinatie.

    Răspunde
    • Multumesc frumos! Mi se intampla sa mai uit lucruri, cel mai des incarcatorul de la calculator, in ultimii doi ani cred ca l-am uitat de cel putin vreo 3 ori, iar ghinionul face ca nici nu pot sa-l folosesc pe al lui Vlad. Asa ca sunt foarte buna si la utilizat un calculator la minim ca sa am baterie pentru lucrurile foarte importante 😀

      Răspunde
  3. La cat pari tu de organizata, eram sigura ca ai un astfel de sitem, foarte util 🙂

    Sa va tina incaltarile, pe cat aveti voi plan de a merge! 🙂 Si transmite ca vrem poze cu bocancii cu galben 😀
    Apropo, ai incaltari de munte si incaltari de oras, sau doar o singura pereche, care serveste ambelor scopuri? Eu recunosc ca mi-e greu sa ma decid, in excursii dinacestea mixte, iar incaltarile extra mi se pare ca sunt cele care atarna cel mai greu, desi pot fi extrem de folositoare.

    Si eu am chestiile standard, pregatite pt excursii, chiar si anumite seturi de haine, pt excursiile de doua zile, cu cotrul, la munte, ceea ce facem noi cel mai des, stiu de unde sa le iau cu ochii inchisi 🙂
    Pt restul imi fac listuta, timp de cateva zile, inainte de a pleca (o tin dupa mine si scriu tot ce-mi amintesc), iar cand e de impachetat, imi ia sub o ora sa le impreunez.

    Răspunde
    • Bocancii galbeni sunt in posta pentru ca se fac pe comanda asa ca dureaza vreo luna pana ajung la posesor. De obicei, daca car rochite dupa mine am o pereche de sandale in bagaj, dar cum se anunta doar ploaie si avem in plan mai mult mers am luat doar niste bocanci, varianta usoara, de vara. Intotdeauna imi iau incaltaminte comoda, chiar daca este mai uzata pentru ca merg in jur de 10-15km pe zi, chiar daca mergem prin orase mari. Nu prea suport transportul in comun, dacat daca este absolut necesar, altfel pe jos ca face piciorul mai frumos 😀

      E mi-am redus bagajul de la an la an, in primii ani caram o gramada de lucrur care de multe ori nici nu ajungeau sa iasa din bagaj, decat poate pentru reimpachetatul de intors, acum car doar minimul necesar in functie de destinatie si scopul calatoriei (oras vs. munte vs. treaba de slujba). Cel mai fericita sunt cand n-am decat bagaj de mana, astfel incat nu stau dupa cel de la cala, cand ajung la destinatie, dar recnosc ca se intampla destul de rar, dar si pentru ca de multe ori mergem cu companii de linie unde bagajul este inclus si ne intoarcem cu diverse alimente sau bauturi care nu pot fi carate in avion 😀

      Răspunde
  4. Ce multe lucruri inutile luam în bagaj şi noi la început. Am perfecţionat tehnica şi am reuşit să plecam pentru 5 luni în Asia cu aceleaşi rucsacuri cu care mergeam o săptămână în Europa. A fost o încercare şi o realizare în acelaşi timp. Nu ne-a lipsit nimic important pe drum, apoi am înţeles că de fapt avem nevoie de foarte puţine lucruri.
    Meteorologii au anunţat că plouă doar în jumatatea cealalta a oraşului 😉
    Vacanţă frumoasă!

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s