iPhone: aplicație pentru biletele de avion

Unul dintre cele mai cautate și citite articole de pe blog este cel în care îmi declaram satisfacția călătoritului fără hârtii printate inutil: Cum să mergi cu avionul folosind telefonul din martie 2014. Bineînțeles că nu mai este de actualitate, dar având în vedere interesul pentru subiect consider că merită o reactualizare.

IMG_1274Aproape toate companiile aeriene (cel puțin cele pe care le folosesc eu) au propria aplicație pentru telefoanele astea deștepte. Eu folosesc cel mai des Norwegian (compania preferată), SAS sau KLM, în funcție de destinație sau de zboruri în zilele în care am eu nevoie să călătoresc. În aplicațiile astea poți să cumperi bilete, să check-in zborul cu 24 de ore înainte de decolare, să generezi cardul de îmbarcare sau „boarding card”. Eu îmi trec cardurile de îmbarcare în aplicația iPhonului numită Wallet, unde tind să se acumuleze până fac curat pe la sfârșitul anului.

Cum se generează un card de îmbarcare in aplicație? De exemplu, pentru aplicația KLM: când primești anunțul că poți face check-inul, apeși pe buton (din e-mail sau sms), verifici detaliile privind pasagerii, locurile, dai ok la regulile de zbor (ce ai voie să ai în bagaj, etc.) și apeși pe „bording card”, asta va genera biletul cu cod QR. Dacă ai internet pe aeroport poți să-l ții în app-ul companiei, dar dacă nu ești sigur că merge wifi-ul sau nu vrei să ai surprize, apasă pe bara de sus pe „Add to Apple Wallet”, apoi în colțul  din dreapta unde scrie „Add” – comandă care trimite cardul în „wallet” și pe care poți s-o folosești offline. Alternativ, poți fotografia ecranul și să folosești poza, dar poți să ai surprize la controlul prin porți. Eu m-am certat cu o nemțoaică obraznică în Berlin care se rățoia să vadă biletul nu poza. Le aveam pe toate, dar m-am enervat când i-am auzit tonul abuziv.

De reținut:

  • Ține încărcătorul telefonului în bagajul de mână, prize se găsesc aproape pe toate aeropoartele (chiar dacă unele sunt ascunse bine). Nu de alta dar toate informațiile zborului (ora, locul, etc.) sunt acolo și bateria se duce repede.
  • Verifică dacă aplicația merge offline (am avut surpriza asta, dar eu le trag intotdeauna în wallet, tocmai ca masură de precauție).
  • Suggest on Lock Screen” e util: click în Wallet pe i-ul din colțul stânga (săgeata galbenă în poze de mai jos) ca să apară pe ecranul telefonul și fără să fie nevoie de cod.
  • Unele aplicații dau detalii în zbor, desigur dacă avionul are wifi în zbor (unul dintre motivele pentru care preferăm Norwegian).

 

  • .Jurnal de CALATORIE
  • lucruri utile

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s