Pagini de jurnal (36)

Ultima dată … când am scris o pagină de jurnal a fost în decembrie, când eram în Geneva și urmăream sărbătorile escaladei. Știu extrem de puține orașe care merită vizitate în zile mohorâte și friguroase de decembrie, dar Geneva este unul dintre acestea. Și iulie-august merită, mai ales după ziua națională.

Astăzi … avem o zi cu soare și nori, tocmai plăcută de stat pe terasă și citit, cu ceai cald și pisici torcătoare, extrem de încântate ca pot să se lăfăie în voie. Încă nu s-au obișnuit cu ideea de terasă, deschisă spre afară și cu access permis.

Afară… miroase a munte. Asta mi se pare ciudat la orașul acesta, nu prea miroase a mare, decât poate prin port sau în piața de pește, ci mai degrabă a Sinaia, miros de rășină, de conifere și aer rarefiat.

Pe terasă… avem ceai, gin cu tonic și pisici care așteaptă pline de răbdare acea muscă singuratică și rară. Nu mai știu cine voia să vadă terasa mea, dar iată, nu foarte adâncă, dar lungă și foarte plăcută.

terasa Bergen terasa Bergen

terasa Bergen

Săptămâna asta… am avut multe pe listă și încă nu-mi vine să cred că s-au rezolvat toate. În 5 zile am dat o fugă până în București, ca să semnăm niște acte la notar, pentru că după ce am pierdut 2 zile ca să mergem la Oslo, unde am făcut niște procuri (care ne-au scuturat de 170 €, pe lângă prețul hotelului și al avionului) aceastea s-au dovedit inutile pentru că notarul din România nu le-a acceptat. Dacă tot am venit în țară am dat o tură pe la toate rudele, și am profitat de 2 zile ploiase (că deh, din Norvegia nu mai văzusem ploaie continuă) ca să facem un grătar cu mici (de care îmi e tare dor și pe care încă nu mă încumet să-i fac acasă, la mine). În drum spre București am dat o goană și prin Amsterdam, unde am făcut schimbul de avioane și pentru că aveam de așteptat destul de mult am hotărât să luăm o bere în oraș. Am nimerit o zi innorată și orașul mi s-a părut mult mai gri și schimbat față de amintirile mele de la începutul anilor 2000 (nu mai știu când am fost 2005-2007 ?? ). Ne-am întors acasă miercuri noapte, când am început să lucrez la un raport cu care eram în întârziere (deh, micii au avut prioritate) și 4 ore mai târziu eram în avion spre Copenhaga, la un curs de specializare pentru 2 zile. Așa că, acum, consider că merit o zi de leneveală pe terasă.

pe terasa Bergen

În bucatarie… n-am planuri mari, poate o salată. Plus, niște heringi luați din Amsterdam, care s-au dovedit a fi foarte buni.

Ce filme am vazut… noul Jurassic Park, la singurul cinematograf din Bergen (nu-s convinsă că este chiar singurul, dar doar p-ăsta l-am găsit noi). A fost antrenant, plin de clișee, dar recunosc că mi-a plăcut gagica, pe tocuri de 10 cm, stăpână pe sine, împuscând in cap un dinozor pitic și salvând pielea machoman-ului. Ba chiar am tersărit la un moment dat când nu mă așteptam să apară jivina din tufiș, chiar atunci. Altfel, plin de efecte speciale mișto și odă frumoasă meseriei mele. Apoi, îmi pare rău că s-a terminat Game of Thrones, sunt foarte curioasă dacă noul sezon va apărea înaintea cărții sau nu, eu zic că nu, deși s-au înmulțit zvonurile legate de noul volum. În continuare nu mi se pare că diferențele dintre serial și cărți nu-s chiar atât de mari, mai degrabă nuanțe. Evenimentele de bază sunt aceleași: moare sau nu, Jon? Trăiește sau nu, Daenerys? Ce poate face Frankensteinul lui Cercei?

Tot la categoria seriale, urmăresc două noi: Wayward Pines, o ciudațenie de serial, dar care m-a prins, deși mie nu-mi place mai deloc Matt Dillon, dar care și-o cam ia, așa că e de bine 🙂 Apoi am dat peste Dig, un alt serial cu ciudați, de data asta fanatici religioși, crime și un FBIist traumatizat. Deocamdată mi se pare interesant.      

Ce carte citesc zilele astea… sunt prinsă între paginile unei serii mai vechi, The Riftwar Saga a lui Raymond E. Feist, deja la a treia carte din serie și probabil ceea ce voi face după ce termin de scris jurnalul. Sunt extrem de curioasă cum se termină seria, pe de-o parte și pe de altă parte vreau să citesc The Untold History of Westeros and the Game of Thrones, tocmai primită. Sunt curioasă cum este o carte de istorie a unei lumi inventate.

Fotografie preferată… duminica trecută, plecând din Bergen:

deasupra Bergenului

Planuri pentru saptamâna viitoare… de văzut cel mai mare foc din butoaie, cică din lume, dar în orice caz, fiind aici în oraș, merită văzut de-aproape. Pare impresionant oricum. Acum se construiește, mâine sper să-l și zăresc, ar trebui să trec pe lângă în drum spre slujbă.

10 comentarii

  1. Imi era dor de jurnalul tau, mereu interesant, mereu plin de viata si de frumos!
    M-am indragostit de terasa voastra. Dupa ce ies la pensie ma retrag intr-o zona pustie si imi fac una asemanatoare. :)))
    Sa nu ratati butoaiele! Oare ce semnificatie are evenimentul?

    Răspunde
  2. Ma bucur de noua pagina din jurnal, îmi place terasa ta ( btw, flocosii nu-s tentați de excursii? ), GOT, cu toate ca l-am urmărit, nu prea ma pasionează, însă înțepăturile asupra lui Jon mi-au mers putin la suflet…but, he always comes back. Nu asa spunea Samwell?
    Jurassic Park, nu m-a prins.
    Cît despre Wayward Pines, nu te bucura ca si-o ia Dillon, vine vremea cînd da ‘napoi. Nu am vazut nici un episod (doar trailer), dar am citit seria de trei volume a lui Blake Crouch dupa care e facut/inspirat serialul. Tema buna, interesantă chiar, dar cărțile nu m-au dat pe spate.
    Si aici ma opresc, ca altfel scriu si eu o pagina de jurnal la rubrica de comentarii :)))

    Răspunde
    • Am pisici foarte ciudate, adica nu-s deloc pisici, nu vor sa sara decat daca vad foarte bine si clar unde aterizeaza, in plus au siguranta ca este stabil si incapator locul, asa ca nu-s deloc tentati de margini sau locuri periculoase. Mai sar ei cand au de prins muste, dar sunt foarte grijulii, desi in Geneva amandoi mi-au cazut de la geam, fiind la etajul 1 n-a fost o problema: Meowrice a fost aruncat de Gryphon, pisoiul galben-alb pe care l-am dat inainte de a ne muta in Norvegia, iar Roxy a cazut singura, de fraiera. amandoi au fost ok si nu s-au mai apropiat de geamuri decat daca aveau sufiient loc, ba chiar asteptau sa fie inchis, ca sa fie sigur safe.
      Sunt din ce in ce mai curioasa de Wayward Pines, n-am citit cartea asa ca sunt foarte curioasa cum continua. Iar despre Jon, sunt aproape convinsa ca e mort de-a binelea, Martin asta e necrutator, nu cred sa-l crute, din punctul asta de vedere, imi place de el, este foarte realist. Asa e viata, neinduratoare chiar si cu tipii buni, destepti si bine intentionati, dar prea avangardisti. Prea toata lumea se asteapta sa fie salvat. Eu zic ca nu e. Iar moartea e f. asemanatare cu cea a lui Cezar. Tot pentru Roma, care a decazut la cote inimaginabile dupa moartea lui. Fiecare dupa cum crede de cuviinta.

      Răspunde
  3. Si eu tanjeam dupa carte, thanks! :*
    Mie mi se par destul de mari diferentele intre cele doua si mai ales, nejustificate: casatoria Sansei, moartea lui Shireen, lipsa copilului lui Mance. Nu stiu, nu pricep…de ce sa faci varza asta? Intelegeam daca serialul era facut separat de carti dar asa, inteleg ca Martin participa la scenariu si filmari. Si atunci care e scopul? Si-asa cartea e complexa, pesonaje multe, intrigi multiple…pt ce sa zapacesti cititorul? Mi se pare o lipsa de respect. Chiar m-a enervat. :))
    Am gasit linkul asta in case you’re interested. 🙂 http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Differences_between_books_and_TV_series_-_Season_5

    Răspunde
  4. Kadia, mă bucur foarte mult că ai revenit pe blog și că ai mai scris în jurnal. Cred că voi reveni și eu la jurnal, chiar îmi lipsește.
    Cu adevărat îți meriți odihna pe terasă, la soare, cu Roxana și Meowrice ! După atâta alergătură… Frumoasă fotografia făcută de sus, cu toate că mie îmi sugerează tot frig…

    Răspunde
  5. mie nu mi vine a crede ca au trecut deja atatea luni (4?), ca parca mai ieri ziceai ca te muti
    draguta terasa 🙂

    Răspunde

Ce părere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Gravatar
Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s